iltasyazilim
FD Üye
Minik Bazlama Tarifi İçin Malzemeler
*1 su bardağı süt
*1 su bardağı ılık su
*2 tatlı kaşığı şeker
*1 tatlı kaşığı tuz
*1 adet maya (Kuru yada yaş fark etmez )
*Aldığı kadar un
Minik Bazlama Tarifi Yapılışı Su ve sütü ılıtıp bir kaba alın tuz ve şekeride atın ve kuru mayayı ekleyip mayanın erimesini 5 dk bekleyin
2 Ardından yavaş yavaş un ekleyip elimizle karıştırmaya başlayalım
3 Unu yavaş yavaş ekleyelim hamur istediğimiz kıvama gelince kabın ağzını sıkıca kapatalım odanın en sıcak yerinde 30 dk mayalanmasını bekleyelim
4 Hamuru büyük beze yapıp yaklaşık 1 cm kalınlığında oklavayla açalım
5 Ağzı büyük bardakla yuvarlak yuvarlak bastırarak şekil çıkartalım
6 Bir tepsiyi unlayıp şekil verdiğimiz hamurları yanyana dizelim Tepside de biraz kabarması için
7 Pişireceğimiz tavaya 1 tatlı kaşığı tereyağı koyup ardından hemen yuvarlak hamurları koyalım
8 Alt üst çevirerek pişirelim
9 Tereyağ bittikçe az az ekleyelim
afiyet olsun
*1 su bardağı süt
*1 su bardağı ılık su
*2 tatlı kaşığı şeker
*1 tatlı kaşığı tuz
*1 adet maya (Kuru yada yaş fark etmez )
*Aldığı kadar un
Minik Bazlama Tarifi Yapılışı Su ve sütü ılıtıp bir kaba alın tuz ve şekeride atın ve kuru mayayı ekleyip mayanın erimesini 5 dk bekleyin
2 Ardından yavaş yavaş un ekleyip elimizle karıştırmaya başlayalım
3 Unu yavaş yavaş ekleyelim hamur istediğimiz kıvama gelince kabın ağzını sıkıca kapatalım odanın en sıcak yerinde 30 dk mayalanmasını bekleyelim
4 Hamuru büyük beze yapıp yaklaşık 1 cm kalınlığında oklavayla açalım
5 Ağzı büyük bardakla yuvarlak yuvarlak bastırarak şekil çıkartalım
6 Bir tepsiyi unlayıp şekil verdiğimiz hamurları yanyana dizelim Tepside de biraz kabarması için
7 Pişireceğimiz tavaya 1 tatlı kaşığı tereyağı koyup ardından hemen yuvarlak hamurları koyalım
8 Alt üst çevirerek pişirelim
9 Tereyağ bittikçe az az ekleyelim
afiyet olsun