iltasyazilim
FD Üye
100 gr teremyağ ( 2 yemek kaşığı ) 1 su bardağı un 1 su bardağı şeker 1 litre süt 1 vanilya Çikolatalı kısmını hazırlamak için : tek elimin avucuyla 1 5 2 avuç damla çikolata (isteğe göre ) üstünü süslemek için : 1 su bardağına yakın süt ve 1 poşet sade kremşanti Linkleri sadece kayıtlı üyelerimiz görebilirForumTR üyesi olmak için tıklayınız
Küçük bir tencereye 2 yemek kaşığı (100 gr ) teremyağ koyup, eritelim ve üstüne unu ekleyelim Kısık ateşte karıştırarak, kaşığın sırtıyla un helvası yapar gibi unu ezerek azıcık kavuralım (2 3 dk ) (böyle yapmamızın sebebi, unun kokusunun çıkması içindir)
Kavurduğumuz yağlı unu ocaktan alalım ve üzerine soğuk sütü boşaltalım Elimizdeki çırpıcıyla unu süte yedirmek için hızlıca çırpalım ve ocağın üstüne alıp etrafa sıçratmadan çırpmaya ve karıştırmaya devam edelim çırpmayla uğraşmam derseniz de blendırdan geçirebilirsiniz Şekeri de ekleyip topaklanmaması için karıştırmaya devam edelim Koyulaşmaya yakın 1 paket vanilyasını da ekleyelim Göz göz olunca altını kısalım Ben kardeşimin aldığı bu şirin kalıpları kullandım Siz de benim gibi böyle küçük silikon kalıp kullanacaksanızSudan geçirip fazla suyunu musluğa akıtın ve muhallebinin yarısını sade olarak kalıplara boşaltıp, kalan yarısına da damla çikolata koyup, içinde erimesi için hızlıca karıştıralım çikolatayı içinde eritelim Sudan geçirdiğimiz minik kalıplara çikolatalı muhallebiyi de düzgünce yerleştirelim ve soğutalım Soğuyunca bu kalıpları bir tepsiye yerleştirip, öylece buzdolabına koyalım ve 1 5 2 saat buzdolabında dinlendirelim Kalıpları dolaptan çıkarınca tepsiye ters çevirip tatlıları kalıptan yavaşça çıkaralım Ben üstünü şantiyle süsleyip, kakao serptim 12 adet çıktı Not Siz isterseniz hepsini sade veya hepsini çikolatalı yapabilirsiniz Veya benim gibi yarı yarıya da yapabilirsiniz
Küçük kalıbınız yoksa küçük kahve fincanları veya küçük cam kaplar da olabilir bunları da sudan geçirip kullanabilirsiniz acizane tavsiyem,
Afiyetler olsun, sevgiler
Küçük bir tencereye 2 yemek kaşığı (100 gr ) teremyağ koyup, eritelim ve üstüne unu ekleyelim Kısık ateşte karıştırarak, kaşığın sırtıyla un helvası yapar gibi unu ezerek azıcık kavuralım (2 3 dk ) (böyle yapmamızın sebebi, unun kokusunun çıkması içindir)
Kavurduğumuz yağlı unu ocaktan alalım ve üzerine soğuk sütü boşaltalım Elimizdeki çırpıcıyla unu süte yedirmek için hızlıca çırpalım ve ocağın üstüne alıp etrafa sıçratmadan çırpmaya ve karıştırmaya devam edelim çırpmayla uğraşmam derseniz de blendırdan geçirebilirsiniz Şekeri de ekleyip topaklanmaması için karıştırmaya devam edelim Koyulaşmaya yakın 1 paket vanilyasını da ekleyelim Göz göz olunca altını kısalım Ben kardeşimin aldığı bu şirin kalıpları kullandım Siz de benim gibi böyle küçük silikon kalıp kullanacaksanızSudan geçirip fazla suyunu musluğa akıtın ve muhallebinin yarısını sade olarak kalıplara boşaltıp, kalan yarısına da damla çikolata koyup, içinde erimesi için hızlıca karıştıralım çikolatayı içinde eritelim Sudan geçirdiğimiz minik kalıplara çikolatalı muhallebiyi de düzgünce yerleştirelim ve soğutalım Soğuyunca bu kalıpları bir tepsiye yerleştirip, öylece buzdolabına koyalım ve 1 5 2 saat buzdolabında dinlendirelim Kalıpları dolaptan çıkarınca tepsiye ters çevirip tatlıları kalıptan yavaşça çıkaralım Ben üstünü şantiyle süsleyip, kakao serptim 12 adet çıktı Not Siz isterseniz hepsini sade veya hepsini çikolatalı yapabilirsiniz Veya benim gibi yarı yarıya da yapabilirsiniz
Küçük kalıbınız yoksa küçük kahve fincanları veya küçük cam kaplar da olabilir bunları da sudan geçirip kullanabilirsiniz acizane tavsiyem,
Afiyetler olsun, sevgiler