iltasyazilim
FD Üye
Minik Kandil Simidi Tarifi İçin Malzemeler
*Un 300 gr
*Margarin 150 gr
*Tereyağı 30 gr
*Mahlep 6 gr
*Yumurta 1 adet
*Tuz 1 tutam
*Şeker 15 gr
*Yaş maya 6 gr
*Su 30 gr
Üzeri İçin:
*Yumurta 1 adet
*Susam ve çörek otu 50 gr
Minik Kandil Simidi Tarifi Yapılışı 150 derece fırını ayarlayalım!!!!
Margarin un ve tereyağı elimizde ufalayarak toz haline gelecek şekilde başlıyoruz Ardından şeker mahlepi de koyup aynı işlem az daha devam ediyoruz Mayayı ılık su ile başka bir kapta açma işlemi gerçekleştirip geri kalan tüm sıvı malzemeleri de koyup yoğurma işlemine geçiyoruz ve bir hamur elde ediyoruz Bir kapta streç filme sarılmış şekilde dolapta 20 dakika dinlendiriyoruz Hamuru dinlenme işlemini gerçekleştirdikten sonra hamuru iki parçaya bölüp parmak kalınlığında fitil haline getirip 3 parmak genişliğinde halkalar elde edip tepsiye diziyoruz isteğe göre üzeri için olan malzemelerden kullanıp fırına veriyoruz Afiyet Olsun Şimdiden
*Un 300 gr
*Margarin 150 gr
*Tereyağı 30 gr
*Mahlep 6 gr
*Yumurta 1 adet
*Tuz 1 tutam
*Şeker 15 gr
*Yaş maya 6 gr
*Su 30 gr
Üzeri İçin:
*Yumurta 1 adet
*Susam ve çörek otu 50 gr
Minik Kandil Simidi Tarifi Yapılışı 150 derece fırını ayarlayalım!!!!
Margarin un ve tereyağı elimizde ufalayarak toz haline gelecek şekilde başlıyoruz Ardından şeker mahlepi de koyup aynı işlem az daha devam ediyoruz Mayayı ılık su ile başka bir kapta açma işlemi gerçekleştirip geri kalan tüm sıvı malzemeleri de koyup yoğurma işlemine geçiyoruz ve bir hamur elde ediyoruz Bir kapta streç filme sarılmış şekilde dolapta 20 dakika dinlendiriyoruz Hamuru dinlenme işlemini gerçekleştirdikten sonra hamuru iki parçaya bölüp parmak kalınlığında fitil haline getirip 3 parmak genişliğinde halkalar elde edip tepsiye diziyoruz isteğe göre üzeri için olan malzemelerden kullanıp fırına veriyoruz Afiyet Olsun Şimdiden