Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Minik Sepetler

Minik Sepetler

iltasyazilim

FD Üye
Katılım
Ara 25, 2016
Mesajlar
0
Etkileşim
17
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
58
Malzemeler
200 gr Tavuk Göğsü
100 gr Mantar
1 Paket Rulo Milföy Hamuru
1 Yumurta
1 Soğan
2 Kahve Fincanı Rendelenmiş Kaşar Peyniri
1 Çorba Kaşığı Limon Suyu
SOS İÇİN:
2 Çorba Kaşığı Margarin
1 Çorba Kaşığı Un
1 Su Bardağı Süt

Yemeğin Yapılışı
Tavuk göğsünü haşlayıp küçük parçalar halinde doğrayın Mantarları ayıklayıp doğradıktan sonra haşlayın Hamuru buzluktan çıkarın Soğanı küçük küpler halinde doğrayın Yumurtayı bir kapta çırpın
Hamuru 5 mm kalınlığında bir yufka olacak şekilde açın 75 cm çapında bir bardak veya yuvarlak ağızlı hamur kesici kullanarak, hamurdan 24 daire kesip çıkarın
Fırın tepsisini yağlayıp 12 hamur parçasını aralıklı olarak yerleştirin 5 cm çapında bir başka bardak veya kalıpla diğer 12 dairenin içinden birer daire daha çıkararak içi boş halkalar hazırlayın Tepsiye dizdiğiniz dairelerin üzerine yerleştirip hafifçe bastırın Kenarlarına çırpılmış yumurtayı sürün Önceden ısıtılmış 220 dereceye ayarlı fırında 15 dakika pişirin Fırının ısısını 150 dereceye düşürüp 10 dakika daha pişirin
Sosu hazırlamak için; margarini tavada eritip unu ekleyerek pembeleştirin Sütü ekleyip sürekli karıştırarak pişirin Hazırladığınız sosu üç ayrı kaseye paylaştırın Birinci kaseye kaşar peyniri, ikinci kaseye limon suyu ve tavuk eti, üçüncü kaseye mantar, soğan, tuz ve karabiber ilave ederek herbirini ayrı ayrı karıştırın
Kaşarlı sos en üste gelecek şekilde, hazırladığınız sosları milföy sepetlerine kat kat yerleştirin Önceden 200 derecede ısıtılmış fırında 510 dakika pişirin ve sıcak olarak servis yapın

AFIYET OLSUN
 
858,496Konular
982,409Mesajlar
30,226Kullanıcılar
Paradise5959Son üye
Üst Alt