iltasyazilim
FD Üye
Minik Susamlı Atıştırmalık Mahlepli (Resimli) Tarifi İçin Malzemeler
*1 su bardağı tereyağı
*Yarım su bardağı sıvı yağ
*2 yemek kaşığı yoğurt
*2 adet yumurta (sarısı hamuruna beyazı ise dışına)
*2 yemek kaşığı sirke (kıtırlık için)
*2 yemek kaşığı mahlep
*1 yemek kaşığı tozşeker
*1 tatlı kaşığı tuz
*Yarım paket kabartma tozu
*Aldığı kadar un ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde edene kadar
*Kavrulmuş susam ( ben kendim kavurdum)
Minik Susamlı Atıştırmalık Mahlepli (Resimli) Tarifi Yapılışı
Tereyağı yumurta oda sıcaklığında olmalı
Öncelikle tereyağı ,sıvı yağ ,yumurta sarısını ,kaba alıp güzelce karıştıralım tahta kaşıkla Sıvı, yağ, yoğurt, sirke, mahlep ,şeker, tuz ,bunları da ilave edip devam karıştıralım En son kabartma tozu ve unu elleyerek kontrollü bir şekilde elle yapışmayan sert olmayan bir hamur elde edelim
Cevizden ufak alıp yuvarlayım, uzunlamasına tezgahta şekil verip iki ucunu birleştirip önce yumurta akına daha sonra susama bulayıp, yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine diziyoruz ve ısıtılmış fırına 200 derecede pişiriyoruz Altından anlayabilirsiniz piştiğini çabuk pişiyor soğutup benim yaptığım gibi cam bir kavanoza doldurup saklayabilirsiniz Ani gelen misafirlerinize çayın yanına ikram edebilirsiniz çok kıtır ve lezzetli afiyet bal şeker olsun*
*1 su bardağı tereyağı
*Yarım su bardağı sıvı yağ
*2 yemek kaşığı yoğurt
*2 adet yumurta (sarısı hamuruna beyazı ise dışına)
*2 yemek kaşığı sirke (kıtırlık için)
*2 yemek kaşığı mahlep
*1 yemek kaşığı tozşeker
*1 tatlı kaşığı tuz
*Yarım paket kabartma tozu
*Aldığı kadar un ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde edene kadar
*Kavrulmuş susam ( ben kendim kavurdum)
Minik Susamlı Atıştırmalık Mahlepli (Resimli) Tarifi Yapılışı
Tereyağı yumurta oda sıcaklığında olmalı
Öncelikle tereyağı ,sıvı yağ ,yumurta sarısını ,kaba alıp güzelce karıştıralım tahta kaşıkla Sıvı, yağ, yoğurt, sirke, mahlep ,şeker, tuz ,bunları da ilave edip devam karıştıralım En son kabartma tozu ve unu elleyerek kontrollü bir şekilde elle yapışmayan sert olmayan bir hamur elde edelim
Cevizden ufak alıp yuvarlayım, uzunlamasına tezgahta şekil verip iki ucunu birleştirip önce yumurta akına daha sonra susama bulayıp, yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine diziyoruz ve ısıtılmış fırına 200 derecede pişiriyoruz Altından anlayabilirsiniz piştiğini çabuk pişiyor soğutup benim yaptığım gibi cam bir kavanoza doldurup saklayabilirsiniz Ani gelen misafirlerinize çayın yanına ikram edebilirsiniz çok kıtır ve lezzetli afiyet bal şeker olsun*