minikler için ders zili yarın çalıyor Sevgili melekler, Okula ahenk süreci için yarın mini mini birler okula başlıyorAğlayan ,anne babasını bırakmayan minikler olacakYarın onların günüBaşarılar küçük meleklerminiklericindersziliyarincaliyor5c58a48aa635falt Yaklaşık 1 milyon 292 bin ilköğretim birinci derslik ve mektep öncesi öğrencisi yarın okula başlayacak Okul ve sınıftaki kuralların öğretileceği öğrenciler şarkı söyleyip, masal dinleyecekler Okullarına alışmak nedeniyle eğitime erken başlayacak minik öğrenciler, 18 Eylüle dek ''düzen programı''na alınacak Öğrenciler, bu program kapsamında öğretmenlerinin gözetiminde çeşitli etkinliklere katılacak, okullarını, arkadaşlarını, öğretmenlerini tanıyacak Uygulamayla çocukların okula adaptasyonlarının sağlanması, mektep kaygısının giderilmesi, öğretmenine güven duyup günlük akışa ahenk sağlaması, oyun, drama, sosyal ve sportif faaliyetler yoluyla öğrenme ortamını, okulunu, sınıfını, arkadaşlarını, öğretmenlerini tanıması, okul kurallarını öğrenmesi, bununla beraber evine güvenle gidip gelme eğitimi alması ve okula iyi bir açılış yapması amaçlanıyor Bu eğitim öğretim yılında ilköğretim okullarına takriben 1 milyon 292 bin öğrencinin kayıt yaptırdığı varsayım ediliyor 2010 eğitim öğretim yılı ise 24 Eylül Perşembe günü başlayacak Bazı özel okullar Ulusal Eğitim Bakanlığından alınan izinle eğitim öğretim yılını yarın başlatacak Eğitim öğretim yılının ilk yarısı 22 Ocak 2010 günü sona erecek ve öğrenciler, 5 Şubat’a dek tatil yapacak İkinci yarıyıl 8 Şubat’ta başlayacak ve 18 Haziran’da sona erecek HARMONI PROGRAMI Bağımsız anaokulları ve anasınıfları ile başvuru sınıfları için ilgili öğretmenler tarafından okul öncesi eğitimin esas ilkeleri ve amaçları doğrultusunda oyunun temel faaliyet olarak dikkate alındığı, çocuğun okulu tanıma ve uyumunu sağlamasını kolaylaştıracak bir haftalık elastik bir program hazırlanacak Velilerin öğrencilerle beraber okula gelip gitmelerinin alışılmışlık haline gelmemesi için veliler zaman zaman sınıf ortamına alınabilecek Velilere karşın rehberlik ve psikolojik danışma servislerince okul, öğrenci ve veli ilişkisi, öğrencilerde oluşabilecek kaygılar, korkular ve alınacak önlemler gibi konularda bilgilendirme çalışmalarına yer verilecek ÜÇ DERS OLACAK Alışılagelmiş öğretim yapan okullarda birinci sınıflar kendi sınıflarında, ikili öğretim yapan okullarda ise birinci sınıflar diğer bir sınıfta dilekçe yaparken kendi sınıflarını dönüşümlü olarak kullanacak Uyum programı, 09001200 saatleri arasında 40'ar dakikalık üç ders saati ile 1520'şer dakikalık iki dinlenme saatinden oluşacak İlköğretim birinci sınıf öğrencileri açılış aşamasında okuma yazmaya karşın araştırmalar ile karşılaşmadığından ve bu yönde öğrencilerde gönülsüzlük görüldüğünden, bu programın son aşamasına doğru okuma yazmaya yönelik faaliyetlere yer verilebilecek Okul öncesi eğitim alarak gelen öğrenciler, programın içeriğine daha evvelden alışılmış oldukları için bu öğrencilerin yeni gelen öğrencileri ve programı olumsuz yönde etkilememeleri için gerekli önlemler alınacak Sınıflar ve öğrenciler arasında sportif ve kültürel etkinlikler düzenlenecek Okul fobisini yenme, drama, eğitsel oyun, sosyal, kültürel ve sportif etkinlikler gibi konularda yerel düzeyde hizmet içi eğitimler düzenlenerek öğretmenlere seminer verilecek Taşımalı eğitime emrindeki ve YİBO öğrencileri, mevzuata aykırı olmamak şartıyla lokal imkanlar ölçüsünde eğitimden faydalandırılacak ŞARKI SÖYLEYİP, MASAL DİNLEYECEKLER Düzen programı kapsamında, öğrenciler ve öğretmenler tanışacak Öğrencilere, okullar tanıtılacak, sınıf, antre, tuvalet kullanımı hakkında veri verilecek Ahenk programında, öğrenciler veya öğretmenler öyküler anlatacak Öğretmenler, oyuncaklar hakkında konuşacak ve öğrencilerin sevdikleri oyuncakları anlatmalarına, şarkılar söylemelerine, oyun oynamalarına izin verecek Minik öğrenciler, düzen programı kapsamında defter, kalem ve sınıftaki araçları kullanmayı da öğrenecek