iltasyazilim
FD Üye
Minnak Poğaçalar Tarifi İçin Malzemeler
*3, 5 ( buçuk ) su bardağı süt
*1, 5 ( buçuk ) paket (20 ) gramlık maya
*4 yumurta
*1, 5 ( buçuk ) su bardağına yakın sıvı yağ
*1 paket + (artı ) bir çorba kaşığı da margarin
*2, 5 ( buçuk ) tatlı kaşığı tuz
*1 çay bardağı toz şeker
Üzeri için;
*Susam, çörek otu
*Haşhaş tercih sizin
Minnak Poğaçalar Tarifi Yapılışı Yoğurma kabına bi kaç avuç un koyup üzerine 1 su bardağı ılık sütü dökelim sonrada 1, 5 su bardağına yakın sıvı yağı da koyalım mayayı da ekleyelim 3 yumurtanın beyazını ve bir yumurtanında tamamını tuzu ve şekeri de ekleyip karıştıralım Daha sonrada margarinimizi tavada eritelim erimiş margarinin içine kalan 2, 5 su bardağı sütü de ekleyip karıştıralım sonrada bu malzemenin tamamına unu da ekleyelim Bu poğaça hamurunun püf noktası unu azar azar eklemek ve standart poğaça hamurundan biraz daha cıvık bir hamur yoğurmak çok güzel bir poğaça hamuru ele de hiç yapışmıyor Yoğurmaya başldığımız hamurumuzun kıvamı gelince üzerini örtüp mayalanmaya bırakalım Mayası gelincede ceviz büyüklüğü kadar parçalar koparıp yuvarlayıp tepsiye dizelim, daha sonrada tepsi mayası gelsin diye üzerini örtüp bi kenarda bekletelim Tepsi mayası gelen poğaçalarımızın üzerine ayırmış olduğumuz yumurta sarılarını sürüp yine üzerine arzuya göre haşhaş, susam veya çörek otu serpelim
*3, 5 ( buçuk ) su bardağı süt
*1, 5 ( buçuk ) paket (20 ) gramlık maya
*4 yumurta
*1, 5 ( buçuk ) su bardağına yakın sıvı yağ
*1 paket + (artı ) bir çorba kaşığı da margarin
*2, 5 ( buçuk ) tatlı kaşığı tuz
*1 çay bardağı toz şeker
Üzeri için;
*Susam, çörek otu
*Haşhaş tercih sizin
Minnak Poğaçalar Tarifi Yapılışı Yoğurma kabına bi kaç avuç un koyup üzerine 1 su bardağı ılık sütü dökelim sonrada 1, 5 su bardağına yakın sıvı yağı da koyalım mayayı da ekleyelim 3 yumurtanın beyazını ve bir yumurtanında tamamını tuzu ve şekeri de ekleyip karıştıralım Daha sonrada margarinimizi tavada eritelim erimiş margarinin içine kalan 2, 5 su bardağı sütü de ekleyip karıştıralım sonrada bu malzemenin tamamına unu da ekleyelim Bu poğaça hamurunun püf noktası unu azar azar eklemek ve standart poğaça hamurundan biraz daha cıvık bir hamur yoğurmak çok güzel bir poğaça hamuru ele de hiç yapışmıyor Yoğurmaya başldığımız hamurumuzun kıvamı gelince üzerini örtüp mayalanmaya bırakalım Mayası gelincede ceviz büyüklüğü kadar parçalar koparıp yuvarlayıp tepsiye dizelim, daha sonrada tepsi mayası gelsin diye üzerini örtüp bi kenarda bekletelim Tepsi mayası gelen poğaçalarımızın üzerine ayırmış olduğumuz yumurta sarılarını sürüp yine üzerine arzuya göre haşhaş, susam veya çörek otu serpelim