Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Miraç (İsra)

Miraç (İsra)

iltasyazilim

FD Üye
Etkileşim
17
F-D Coin
58
Rahman Ve Rahim Olan ALLAH'ın aDıyLa;

ALLAH Resülü HzMuhammed MustaFa saLLaLLahu aLeyhi Ve SeLLem Buyuyor ;

Ben Kabe'nin Avlusunda (Hatim'de) yatarken biri gelip şuramdan şurama kadar göğsümü yardı Boğazından göğsünün bitimine kadar olan kısmı kastediyor Kalbimi Çıkardı Sonra içi iman dolu altın bir leğen getirildi Kalbim güzelce yıkandı ve yerine konulup kapatıldı Sonra Katırdan küçük merkepden büyük (burak) bir hayvan getirildi Bembeyazdı Adımını gözün görebildiği yere kadar atıyordu Ona bindirildim Cibril (as) beni dünya semasına götürdü

Kapının açılmasını rica etti; Kim O ? denildi
Cibril (as)
Yanındaki kimdir ?
Muhammed (sav)
O'na Göğe çıkma daveti gönderildi mi ?
Evet
Merhaba Ona! Ne Güzel geliştir bu Kapı Açıldı HzAdem (as) Görünüverdi
Cibril (as) İşte bu baban Ademdir haydi ona seLam ver dedi Selam Verdim Selamımı Aldı ve şöyle dedi Merhaba salih Evlat saLih Peygamber
Sonra Cibril (as) yukarı çıktı ikinci gök kapısına varınca kapıyı çaldı Kim O ? denildi
Cibril (as)
Yanındaki kimdir ?
Muhammed (sav)
Evet
Merhaba Ona! Ne Güzel geliştir bu Teyze Çocukları olan YahYa (as) ile İsa(as)Görünüverdi Cibril (as) dedi ki ; İşte Bu Yahyadır (as) bu da İsa (as) Haydi Onlara Selam Ver
hemen seLAm verdim Selamımı alıp şöyle dediler ; Merhaba Salih Kardeş Salih Peygamber
Sonra beni Alıp Üçüncü Kata çıkardı kapıyı çaldı Kim O ? denildi
Cibril (as)
Yanındaki kimdir ?
Muhammed (sav)
Evet
Merhaba Ona! Hoş GelmiştirNe Güzel geliştir bu dedi Kapı Açıldı ve Yusuf (as)Görünüverdi Cibril (as) Şöle Dedi İşte bu Yusuftur (as) Ona Selam ver Selam vErdim selamımı Aldı ve şöle dedi Merhaba Salih Kardeş Salih Peygamber!
Sonra dördüncü semaya çıktı kapıyı çaldı Kim O ? denildi
Cibril (as)
Yanındaki kimdir ?
Muhammed (sav)
Evet
Merhaba Ona! Ne Güzel geliştir budedi Kapı açıldı ve İdris (as) Görünüverdi Cibril Şöle Dedi ; İşte bu İdris (as) Dir Haydi Ona Selam ver hemen SElam veRdim Selamımı Aldı ve şöle dEdi Merhaba salih Kardeş Salih Peygamber
Ondan Sonra Beşinci Kata Çıktık kapıyı çaldı Kim O ? denildi
Cibril (as)
Yanındaki kimdir ?
Muhammed (sav)
Evet
Merhaba Ona! Ne Güzel geliştir bu dedi ve İçerde Harun (as) Görünüverdi Cibril Şöle dedi İşte Bu Harundur (as) Hadi Ona Selam vEr Selam Verdim Aldı Ve Şöle Dedi ; Merhaba Salih Kardeş Salih Peygamber
Ondan Sonra Altıncı Kata Çıktık kapıya vurdu Kim O ? denildi
Cibril (as)
Yanındaki kimdir ?
Muhammed (sav)
Evet
Merhaba Ona! Ne Güzel geliştir bu dedi ve Kapı Ardında Musa (as) görünüverdi Cibril (as) Haydi ona Selam ver Selam VErdim Aldı Ve ekledi Merhaba Salih Kardeş Salih PeygamberOndan Ayrıldığımda ağlıyordu Neden ağladığı sorulunca: Benden Sonra bir delikanlı Peygamber oldu ve onun Ümmetinden cennete gireceklerin sayısı benimkinden fazladır' diye cevap verdi
Ondan Sonra Yedinci kata çıktık kapıyı çaldı Kim O ? denildi
Cibril (as)
Yanındaki kimdir ?
Muhammed (sav)
Evet
Merhaba Ona! Ne Güzel geliştir budedi ve Kapının Ardından İbrahim görünüverdi Cibril İşte Bu Baban İbrahim (as) dir dedi haydi ona Selam ver Selam verdim selamımı aldı ve ekledi Merhaba Salih oğul Salih Peygamber

Ondan sonra Sidrei Münteha'ya götürüldüm Baktım ki meyveleri (yemenin) hecer testileri gibi iri yaprakları da fil kulakları gibiydi
İşte bu Sidrei Müntehadır dedi Baktım Ki içinde iki dışında da iki nehir akmakta Cibril'e (as) sordum Nedir bu nehirler ? şöle dedi ;içinde akan nehirler cennet nehirleridir Dışında gördüğün o iki nehir ise biri nil biri Fırattır
Sonra bana Beyti Ma'mar gösterildi Daha Sonra bana üç bardak sunuldu Birinde Şarab Diğerinde Süt Diğerinde ise bal vardı Ben Süt olan Bardağı Aldım Cibril (as) şöle dedi ; İşte Bu senin ve ümmetinin üzerinde bulunduğu fıtrattır

858,496Konular
981,871Mesajlar
29,910Kullanıcılar
tonymSon üye
Üst Alt