Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Mirac Kandili İcin Okunacak Dualar

Mirac Kandili İcin Okunacak Dualar
0
66

ahmet0135

FD Üye
Etkileşim
85
F-D Coin
0
Mirac Kandili İcin Okunacak En Guzel Dualar

Peygamber Efendimizin Miraca cıktığı gece Mirac Kandili olarak kutlanmaktadırMirac gecesinde 5 vakit namaz farz kılınmıştırBu mubarek geceyi en iyi şekilde ihya etmenin yoluOncelikle namaz kılmalı ardından Kuranı kerim okunmalı bol bol tovbe istiğfar getirilip dua etmeliyiz

Recep ayının 27 gecesi olan Mirac Kandilinde oniki rek'at nafile namaz kılınması uygun gorulmuşturKılınan Namazın her rekatında Fatiha okuyaral ardından bir sure daha okuyp iki rekatta bir selam verilmelidirBu gecenin gunduzunude oruclu gecirmenin fazileti cok buyuktur

Ayrıca Mirac kandilinde şoyle dua edilebilir;
Allahım beni ve soyumdan gelecekleri namazı devamlı kılanlardan eyle;

Rabbimiz! Duamı da kabul eyle

Allahım Doğrusu kendime zulmettim Beni Bağışla

Allahım Beni Bağışla ve merhamet et! Sen merhametlilerin en hayırlısısın

Peygamberimiz Efendimiz (SAV) Allahım! Sen affedicisin, affetmeyi seversin, beni de affet

Estağfirullahe'lAzime'llezi la ilahe illa hU elHayyu'1KayyUmu ve etUbu ileyh Tevbete abdin zalimin linefsihi layemliku linefsihi mevten vela hayaten vela nuşUra

Anlamı ;
Hayat sahibi olan, her şeyi idare edip ayakta tutan, kendisinden başka hicbir ilah bulunmayan Allah'tan mağfiret dilerim Kendi nefsine zulmetmiş kulun tevbesi gibi Ona tevbe ederim Oyle bir kul ki, kendi nefsi adına ne olume, ne hayata ve ne de tekrar dirilmeye sahip değildir

Allahım bu mubarek gecde yapılan tum duaları kabul eyle

Amin

858,467Konular
981,169Mesajlar
29,537Kullanıcılar
emirbregaSon üye
Üst Alt