İtalyan cukuru diyorlardı ona Neden ismi bu, bilmiyordum ama o bir cukurdu ve yaklaşık iki bucuk metre derinliğindeydi Arkadaşlarımdan biri icine atladı; nasıl cıkacağını bilemediği icin orada kalakaldı Once dumduz koşup zıpladı ve cukurun ağzına tutunmayı başardı ama kendisini yukarı cekmeyi beceremedi Bir sure orada asılı kaldı; ayakları boşlukta sallanıyor, kah duvardan guc almaya calışıyor, kah bir platform olması icin yalvarıyordu Daha fazla dayanamadı ve bıraktı ellerini Geriye cekildi, cukurun diğer ucuna gitti ve tekrar koştu Bu sefer daha iyi zıplamıştı ama yine başarılı olamadı; cukurun kenarında asılı kalmış, bekliyordu Bir başka arkadaşım atladı Daha atletik bir gorunume sahipti O da bir onceki gibi cukurun diğer ucuna gitti, son hız koştu ve aldığı hız ve zıplama yeteneğinin de artısıyla goğsunu cukurun kenarına dayamayı başararak, az da olsa zorlanarak cıkmayı başardı Bu kadar zor olmamalı diye duşundum ve ben de kendimi cukura attım Vaaay, Tuna da atladı, haydi bakalım! şeklinde birtakım sıkıntılı tezahuratlar yukseldi Koşup zıplamanın manasızlığının zaten farkındaydım ve başka bir yol denemeye karar verdim Cukurun sonuna kadar gitmeden, orta hizalardan biraz hız aldım, koşeye doğru koşup once sol duvara zıpladım, ardından sağ duvardan tekrar hız alıp iki hamlede yukarı cıktım Ellerimi sadece yardımcı eleman olarak kullanmıştım; ayaklarım tum işi gormuştu
Askerde yaşadığım bu enstantane, Parkour adı verilen aktivitenin onemli hareketlerinden birini barındırıyor icinde; yuksek noktalara tırmanmanın en etkili ve kolay yollarından birini Jackie Chanin turlu turlu filminde kullandığı bu hareket, Fransa doğumlu Parkour aktivitesinde ve yine Fransız urunu bircok filmde gorulebilir
Bilmeniz gereken ise Mirrors Edgein, Parkour olayından esinlenmiş olması Koşarak engelleri aşma ve hareketi, akıcılığı devam ettirme konsepti uzerine kurulmuş olan bir FPS serisinin ilk ayağı Mirrors Edge Başrolde kahramanımız Faith (Lucy Liudan esinlenerek yaratılmadıysa şuradan şuraya gitmek nasip olmasın) (Bai Ling havası da aldım ben Şefik) yer alıyor ve hikaye bolumunde ise Faithin polis memuru olan kız kardeşi Katein adını temizlemeye calışması konu ediliyor Faith koşuyor, atlıyor, tutunuyor ve yozlaşan dunyadan daha hızlı olmaya calışarak doğruyu bulmaya calışıyor
Askerde yaşadığım bu enstantane, Parkour adı verilen aktivitenin onemli hareketlerinden birini barındırıyor icinde; yuksek noktalara tırmanmanın en etkili ve kolay yollarından birini Jackie Chanin turlu turlu filminde kullandığı bu hareket, Fransa doğumlu Parkour aktivitesinde ve yine Fransız urunu bircok filmde gorulebilir
Bilmeniz gereken ise Mirrors Edgein, Parkour olayından esinlenmiş olması Koşarak engelleri aşma ve hareketi, akıcılığı devam ettirme konsepti uzerine kurulmuş olan bir FPS serisinin ilk ayağı Mirrors Edge Başrolde kahramanımız Faith (Lucy Liudan esinlenerek yaratılmadıysa şuradan şuraya gitmek nasip olmasın) (Bai Ling havası da aldım ben Şefik) yer alıyor ve hikaye bolumunde ise Faithin polis memuru olan kız kardeşi Katein adını temizlemeye calışması konu ediliyor Faith koşuyor, atlıyor, tutunuyor ve yozlaşan dunyadan daha hızlı olmaya calışarak doğruyu bulmaya calışıyor