Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Mis Elmalı Tart

Mis Elmalı Tart

iltasyazilim

FD Üye
Etkileşim
17
F-D Coin
58
Mis Elmalı Tart Tarifi İçin Malzemeler

*Yarım paket margarin 125 gr oda sıcaklığında
*1 yumurta
*Yarım su bardağı toz şeker
*Yarım paket kabartma tozu
*Alabildiği kadar un ( ele yapışmayacak bir hamur )

İç harcı için;

*4 elma iriyse 3 de olabilir
*1 tatlı kaşığı tarçın
*2 yemek kaşığı şeker

Üzeri için;

*Pudra şekeri

Mis Elmalı Tart Tarifi Yapılışı
Öncelikle elmaları soyup rendeleyip tarçını şekeri ekleyip bir tavada kavuruyoruz, soğumaya bırakıyoruz Ardından bir kapta yağı,şekeri, yumurtayı, harmanlıyoruz Daha sonra kabartma tozunu ekliyoruz ,yavaş yavaş unu da ekliyoruz ele yapışmayan hamur elde edene kadar un ekliyoruz 5 dakika dolapta dinlendiriyoruz ,daha kolay açabilmek için daha sonra hamuru iki parçaya bölüyoruz Bir parçayı buzluğa atıp hafif donmasını bekliyoruz, diğer parçayı merdane ile açıyoruz ben borcamda yaptım açtığımız hamuru borcama döşüyoruz, bu aşama sıkıntılı olabiliyor açarken kopmalar olabiliyor ama elinizle borcama kolayca yapabilirsiniz ve üzerine elmalarımızı döküyoruz Üzerine buzluğa attığımız parçayı çıkarıp açıklık kalmayacak şekilde rendeliyoruz Dilerseniz açıp şerit halinde de üzerine dizebilirsiniz ama benim yaptığım kolay siz seçin

858,496Konular
981,706Mesajlar
29,778Kullanıcılar
hoycSon üye
Üst Alt