iltasyazilim
FD Üye
Etli Nohut için Mazemeler
2 su bardağı nohut
250 gram kuşbaşı koyun eti
2 adet soğan
2 adet domates
2 kaşık sade yağ
Tuz
Biber
Etli nohut tarifi
Nohutun taşları ayıklanır, yıkanır, bol ılık ve tuzlu suda akşamdan ıslatılır, sabah iyice yıkayıp 1520 dakika haşlanır Suyu süzülür, soğuk sudan geçirilir, biraz soğuyunca kabukları soyulur Pişirilecek tencerede yağ eritilir, rendelenmiş soğan sarartılır, yıkanmış, süzülmüş et tencereye konur, rengi dönünceye değin karıştırılarak kavrulur Rendelenmiş domates ya da sulandırılmış salça eklenir, 12 dakika karıştırılır Kabukları soyulmuş nohut da tencereye konur, tuzu, suyu eklenerek ayrıntılarıyla pişirilir İstenirse içine bir iki tane yeşil ya da kırmızı biber atılabilir *
2 su bardağı nohut
250 gram kuşbaşı koyun eti
2 adet soğan
2 adet domates
2 kaşık sade yağ
Tuz
Biber
Etli nohut tarifi
Nohutun taşları ayıklanır, yıkanır, bol ılık ve tuzlu suda akşamdan ıslatılır, sabah iyice yıkayıp 1520 dakika haşlanır Suyu süzülür, soğuk sudan geçirilir, biraz soğuyunca kabukları soyulur Pişirilecek tencerede yağ eritilir, rendelenmiş soğan sarartılır, yıkanmış, süzülmüş et tencereye konur, rengi dönünceye değin karıştırılarak kavrulur Rendelenmiş domates ya da sulandırılmış salça eklenir, 12 dakika karıştırılır Kabukları soyulmuş nohut da tencereye konur, tuzu, suyu eklenerek ayrıntılarıyla pişirilir İstenirse içine bir iki tane yeşil ya da kırmızı biber atılabilir *