Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Mis Gibi Puf Poğaça

Mis Gibi Puf Poğaça

iltasyazilim

FD Üye
Etkileşim
17
F-D Coin
58
Mis Gibi Puf Poğaça Tarifi İçin Malzemeler

*1 su bardağı yoğurt
*1 su bardağı sıvı yağ
*2 yumurta (Sarıları üstüne akları poğaçanın içine )
*1 tatlı kaşığı şeker
*1 yemek kaşığı silme tuz
*2 yemek kaşığı kuru maya ben
*2 su bardağı ılık su
*Aldığı kadar un
*Peynir
*Maydanoz
*Çörek otu
*Susam

Mis Gibi Puf Poğaça Tarifi Yapılışı Öncelikle 2 su bardağı suyu derin bir kaba alalım Suyun ne çok sıcak nede çok soğuk olmamasına dikkat edin Ilık olmalı yoksa mayalanmaz İçine 2 yemek kaşığı kuru mayayı atalım (bu arada ben bimin efsane mayasını tercih ediyorum) 1 tatlı kaşığı şekeri de ekleyelim karıştıralım ve üzerini kapatalım O mayalanırken biz diğer malzemelerimizi ekleye duralım Sıvı yağımızı yoğurdumuzu yumurta aklarını ve tuzumuzu atıp karıştıralım Mayamız kabardıysa onu da içine dökelim unumuzu ekleyerek yoğurmaya başlayalım Ele yapışmayan bir hamur elde edelim ( bu arada hemen pişirmek istiyorsanız hemen şekil verip yapabilirsiniz Dilerseniz yarım saat kadar mayalandırabilirsiniz Şayet geceden yapmak isterseniz aynı bu şekilde hamuru hazırlayıp üzerine streç filmleyin Buz dolabına koyun ve sabah yine dilediğiniz gibi şekil verip pişirebilirsiniz Tercih sizin ) Sonra peynirli maydanozlu içimizi koyup, şeklini verip üzerine yumurta sarısı sürüp, çörek otu veya susam ekip, 200° de üstü kızarana kadar pişirin afiyet olsun

858,497Konular
981,907Mesajlar
29,932Kullanıcılar
rootaizenSon üye
Üst Alt