iltasyazilim
FD Üye
Mis Gibi Revani Tarifi İçin Malzemeler
*3 adet yumurta
*1 çay bardağı toz şeker
*15 su bardağı un
*1 su bardağı irmik
*1 çay bardağı ayçiçek yağı
*1 çay bardağı yoğurt
*1 paket kabartma tozu
*1 paket vanilya
Şerbeti için;
*3 su bardağı toz şeker
*3 su bardağı su
*12 (yarım) adet limon suyu
Fırın kabını yağlamak için;
*1 yemek kaşığı tereyağı
Servisi için;
*2 yemek kaşığı hindistan cevizi
Mis Gibi Revani Tarifi Yapılışı
1
*Tatlının şerbetini hazırlamak için; toz şeker ve suyu bir tencereye aktarın
*Kısık ateşte yaklaşık 30 dakika kadar kaynattıktan sonra limon suyunu ekleyin ve ılınması için ocaktan alın
*Yumurta ve toz şekeri bir mikser yardımıyla toz şeker tamamen eriyene kadar karıştırın
*Sırasıyla; ayçiçek yağını, yoğurdu, vanilyayı, irmiği, elenmiş unu ve kabartma tozunu ekledikten sonra çırpma işlemini sürdürün
*Fırın kabını tereyağı ile yağlayın
*Revaniyi, önceden ısıtılmış 180 derece fırında 40 dakika kadar pişirin
*İçini çeken tatlıyı dikdörtgen ya da baklava dilimi şeklinde kesin
*Dilimlediğiniz ılık tatlıya önceden hazırladığınız soğuk şerbeti azar azar ilave ederek, tatlının içine çekmesini sağlayın
*Hindistan cevizi ve arzuya göre fındık içi, ceviz ile süsleyerek servis edin Sevdiklerinizle paylaşın Afiyet olsun ?
*3 adet yumurta
*1 çay bardağı toz şeker
*15 su bardağı un
*1 su bardağı irmik
*1 çay bardağı ayçiçek yağı
*1 çay bardağı yoğurt
*1 paket kabartma tozu
*1 paket vanilya
Şerbeti için;
*3 su bardağı toz şeker
*3 su bardağı su
*12 (yarım) adet limon suyu
Fırın kabını yağlamak için;
*1 yemek kaşığı tereyağı
Servisi için;
*2 yemek kaşığı hindistan cevizi
Mis Gibi Revani Tarifi Yapılışı
1
*Tatlının şerbetini hazırlamak için; toz şeker ve suyu bir tencereye aktarın
*Kısık ateşte yaklaşık 30 dakika kadar kaynattıktan sonra limon suyunu ekleyin ve ılınması için ocaktan alın
*Yumurta ve toz şekeri bir mikser yardımıyla toz şeker tamamen eriyene kadar karıştırın
*Sırasıyla; ayçiçek yağını, yoğurdu, vanilyayı, irmiği, elenmiş unu ve kabartma tozunu ekledikten sonra çırpma işlemini sürdürün
*Fırın kabını tereyağı ile yağlayın
*Revaniyi, önceden ısıtılmış 180 derece fırında 40 dakika kadar pişirin
*İçini çeken tatlıyı dikdörtgen ya da baklava dilimi şeklinde kesin
*Dilimlediğiniz ılık tatlıya önceden hazırladığınız soğuk şerbeti azar azar ilave ederek, tatlının içine çekmesini sağlayın
*Hindistan cevizi ve arzuya göre fındık içi, ceviz ile süsleyerek servis edin Sevdiklerinizle paylaşın Afiyet olsun ?