iltasyazilim
FD Üye
Mis Gibi Yumuşacık Peynirli Poğaçam Tarifi İçin Malzemeler
*1 su bardağı süt
*1 su bardağı yoğurt
*1 su bardağı sıvı yağ
*2 yumurta beyazı(sarısı üzeri için)
*25 gram yaş maya (yarım paket yani)
*23 yemek kaşığı toz şeker
*2 yemek kaşığı tuz
*Aldığı kadar un (yaklaşık 6 su bardağı un)
İçi için;
*Lor peyniri
*Maydanoz
*Baharat
Üzeri için;
*Yumurtanın sarısı
*Çörekotu yada susam
Mis Gibi Yumuşacık Peynirli Poğaçam Tarifi Yapılışı
1
*Öncelikle 1 bardak sütümüzü ısıtalım ve uygun bir kaba alalım ardından mayamızı toz şekerimizi ilave edip elimizle eritelim
*10 dakika ağzını kapatıp mayanın aktifleşmesi için bekleyelim
*Ayrı bir kapta sıvı yağ, yoğurt, yumurta akı ve tuzumuzu alıp karıştıralım ve mayalı karışımımızı bu kabımıza aktaralım
*Unumuzu yavaş yavaş ilave ede ede karıştıralım
*Hamurumuz sert olmayacak ele yapışmasa yeter yalnız en büyük püf noktası şudur bütün malzemeler oda sıcaklığında olmalı asla buzdolabından çıkartıp hamurumuza eklemeyelim
*Ardından hamurumuzu 45 dakika kadar her yerini sarıp, sarmalayalım
*Sıcacık tutalım ki güzel mayalansın mayalanan hamurumuzdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp, hazırladığımız içi içine yerleştirip, güzelce kapatalım
*Ben yuvarlak yaptım dilerseniz farklı şekillerde şekil verebilirsiniz
*Tepsiye dizdiğimiz bezelerimizi 30 dakika daha mayalandıralım ve ardından üstüne ayırdığımız yumurtanın sarısını sürüp, dilerseniz çörekotu yada susamla süsleyip, 180 derece fırında hemen hemen 30 dakika kadar pişirelim
*Fırından fırına değişebilir tabi AFİYET OLSUN ????
*
*1 su bardağı süt
*1 su bardağı yoğurt
*1 su bardağı sıvı yağ
*2 yumurta beyazı(sarısı üzeri için)
*25 gram yaş maya (yarım paket yani)
*23 yemek kaşığı toz şeker
*2 yemek kaşığı tuz
*Aldığı kadar un (yaklaşık 6 su bardağı un)
İçi için;
*Lor peyniri
*Maydanoz
*Baharat
Üzeri için;
*Yumurtanın sarısı
*Çörekotu yada susam
Mis Gibi Yumuşacık Peynirli Poğaçam Tarifi Yapılışı
1
*Öncelikle 1 bardak sütümüzü ısıtalım ve uygun bir kaba alalım ardından mayamızı toz şekerimizi ilave edip elimizle eritelim
*10 dakika ağzını kapatıp mayanın aktifleşmesi için bekleyelim
*Ayrı bir kapta sıvı yağ, yoğurt, yumurta akı ve tuzumuzu alıp karıştıralım ve mayalı karışımımızı bu kabımıza aktaralım
*Unumuzu yavaş yavaş ilave ede ede karıştıralım
*Hamurumuz sert olmayacak ele yapışmasa yeter yalnız en büyük püf noktası şudur bütün malzemeler oda sıcaklığında olmalı asla buzdolabından çıkartıp hamurumuza eklemeyelim
*Ardından hamurumuzu 45 dakika kadar her yerini sarıp, sarmalayalım
*Sıcacık tutalım ki güzel mayalansın mayalanan hamurumuzdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp, hazırladığımız içi içine yerleştirip, güzelce kapatalım
*Ben yuvarlak yaptım dilerseniz farklı şekillerde şekil verebilirsiniz
*Tepsiye dizdiğimiz bezelerimizi 30 dakika daha mayalandıralım ve ardından üstüne ayırdığımız yumurtanın sarısını sürüp, dilerseniz çörekotu yada susamla süsleyip, 180 derece fırında hemen hemen 30 dakika kadar pişirelim
*Fırından fırına değişebilir tabi AFİYET OLSUN ????
*