iltasyazilim
FD Üye
Mis Kokulu Ekmek Tarifi İçin Malzemeler
*500 gr un
*300320 ml su
*2 yemek kaşığı zeytinyağı
*1 tatlı kaşığı tuz
*1 tatlı kaşığı toz şeker
*1 paket kuru maya
Mis Kokulu Ekmek Tarifi Yapılışı Kuru malzemeler bir kapta karıştırılır, yağ ve su ilavesi ile yoğrulur Yumuşak kıvamdaki hamur üzeri örtülerek 30 dk kadar dinlendirilir*Tekrar yoğrularak bezelere ayrılan hamur şekillendirilerek yağlı kağıt serili tepsiye dizilir Üzeri örtülüp 2 misli olana kadar yaklaşık 40 dk kadar yine kabarması beklenir Kabaran hamurların üzerien fırça ile su sürülüp önceden 200 dereceye ayarlanarak ısıtılmış fırında üzeri kızarana kadar pişirilir
Not : hamuru 2 yoğurma aşamasında istenirse zeytin, ceviz, üzüm, kuru domates, keten tohumu vb malzemeler ilave edilerek çeşnili ekmek yapılabilir, ben fotoğraflardaki ekmeğe kuru domates ve az miktarda kuru fesleğen kuru nane karşı ekleyerek yaptım*Afiyet olsun
*500 gr un
*300320 ml su
*2 yemek kaşığı zeytinyağı
*1 tatlı kaşığı tuz
*1 tatlı kaşığı toz şeker
*1 paket kuru maya
Mis Kokulu Ekmek Tarifi Yapılışı Kuru malzemeler bir kapta karıştırılır, yağ ve su ilavesi ile yoğrulur Yumuşak kıvamdaki hamur üzeri örtülerek 30 dk kadar dinlendirilir*Tekrar yoğrularak bezelere ayrılan hamur şekillendirilerek yağlı kağıt serili tepsiye dizilir Üzeri örtülüp 2 misli olana kadar yaklaşık 40 dk kadar yine kabarması beklenir Kabaran hamurların üzerien fırça ile su sürülüp önceden 200 dereceye ayarlanarak ısıtılmış fırında üzeri kızarana kadar pişirilir
Not : hamuru 2 yoğurma aşamasında istenirse zeytin, ceviz, üzüm, kuru domates, keten tohumu vb malzemeler ilave edilerek çeşnili ekmek yapılabilir, ben fotoğraflardaki ekmeğe kuru domates ve az miktarda kuru fesleğen kuru nane karşı ekleyerek yaptım*Afiyet olsun
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.