iltasyazilim
FD Üye
Mis Kokulu İrmikli Lokum (Çilek Pudingli) Tarifi İçin Malzemeler
*1 paket çilekli toz puding
*3, 5 bardak süt
*7 yemek kaşığı irmik
*6 yemek kaşığı toz şeker
*1 yemek kaşığı tereyağmargarin
*1 paket vanilya
Bulamak için;
*Hindisten cevizi
Mis Kokulu İrmikli Lokum (Çilek Pudingli) Tarifi Yapılışı Miss kokulu bu lokumları inanın misafirleriniz, ikram ettiğiniz kişiler çok beğenecek Ben pakmayanın çilekli pudingini kullandım Aroması diğerlerine nazaran daha güzel
Tencereye süt irmik şeker toz puding alınıp çırpıcı ile karıştırılır
Daha sonra ocağa tencere yerleştirilip koyulaşıncaya kadar pişirilir
En son vanilin ve yağ eklenip iyice karıştırılıp ocaktan alınır
Ilıdıktan sonra buzdolabında soğuması için 12 saat bekletilir Soğudukça şekil vermek daha kolaylaşacaktır
Daha sonra elimizi hafif ıslatıp pudingden parçalar alıp yuvarlak şekil verilir İsteğe bağlı içine bütün fındık da konulabilir
Hindistan cevizine bulanıp servis tabağına alınır Ben birazının üzerine hazır tüplerdeki çikolata sosundan ekledim
Afiyetler olsun
*1 paket çilekli toz puding
*3, 5 bardak süt
*7 yemek kaşığı irmik
*6 yemek kaşığı toz şeker
*1 yemek kaşığı tereyağmargarin
*1 paket vanilya
Bulamak için;
*Hindisten cevizi
Mis Kokulu İrmikli Lokum (Çilek Pudingli) Tarifi Yapılışı Miss kokulu bu lokumları inanın misafirleriniz, ikram ettiğiniz kişiler çok beğenecek Ben pakmayanın çilekli pudingini kullandım Aroması diğerlerine nazaran daha güzel
Tencereye süt irmik şeker toz puding alınıp çırpıcı ile karıştırılır
Daha sonra ocağa tencere yerleştirilip koyulaşıncaya kadar pişirilir
En son vanilin ve yağ eklenip iyice karıştırılıp ocaktan alınır
Ilıdıktan sonra buzdolabında soğuması için 12 saat bekletilir Soğudukça şekil vermek daha kolaylaşacaktır
Daha sonra elimizi hafif ıslatıp pudingden parçalar alıp yuvarlak şekil verilir İsteğe bağlı içine bütün fındık da konulabilir
Hindistan cevizine bulanıp servis tabağına alınır Ben birazının üzerine hazır tüplerdeki çikolata sosundan ekledim
Afiyetler olsun