Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Mis Kokulu Revani (Portakallı Ve Cevizli)

Mis Kokulu Revani (Portakallı Ve Cevizli)

iltasyazilim

FD Üye
Katılım
Ara 25, 2016
Mesajlar
0
Etkileşim
17
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
58
Mis Kokulu Revani (Portakallı Ve Cevizli) Tarifi İçin Malzemeler

*3 adet yumurta
*1 çay bardağı şeker
*1 çay bardağı sıvı yağ
*1 çay bardağı süt
*1 5 su bardağı irmik
*1 çay bardağı ceviz içi (incecik dövülmüş olacak)
*1 paket vanilya
*2 paket kabartma tozu
*1 tane portakal kabuğunun rendesi
*1 su bardağı un

Şerbeti için;


*2, 5 su bardağı şeker
*3 su bardağı su
*34 damla limon suyu

Mis Kokulu Revani (Portakallı Ve Cevizli) Tarifi Yapılışı Merhabalar size bomba gibi mis kokulu???? bir revani tarifim var??
Buyrun o zaman geçelim hazırlamaya?
Öncelikle şerbetimizi hazırlayalım soğumaya bırakalım, kekimiz pişene kadar şekeri ve suyu orta boy bir tencereye alalım, orta derece bir ateşte bir 15 dakika kaynatalım Sonra kaynayan şerbetimize limonumuzu damlatıp tekrar bi 5 dk daha kaynatıp altını kapatıp soğumaya bırakalım
Geçelim kekimize ilk olarak yumurta ve şekeri 2 3 dk boyunca mikserle köpürünceye kadar çırpalım daha sonra yağı, sütü, irmiği, cevizi koyup tekrar çırpalım,* ardından vanilyayı,* kabartma tozunu, unumuzu da koyalım çırpmaya devam edelim Hepsini iyice çırptıktan sonra portakalımızı* rendenin ince tarafıyla hamurumuzun üzerine rendeleyelim ve hamurumuzu bir tur daha çırpıp kabukların karışmasını sağlayalım ve artık hamurumuz hazır tepsimizi güzelce yağlayalım Ben 30 cm bir teflon tepsi kullandım ama siz isterseniz 28 cm bir borcamda kullanabilirsiniz Yağlanmış tepsiye hamurumuzu dökelim bu arada hamurumuz biraz yoğun kıvamlı oluyor bu sizi korkutmasın, kabarmayacak diye endişe etmeyin önceden ısıtılmış 175° fırında 30 dakika pişirelim sonra kekimizi çıkarınca ilk sıcaklığı* çıktığında soğuk şerbetimizi üzerine dökelim ve iyice soğuması için tepsimiz soğuduktan sonra buz dolabına kaldırıp 12 saat dinlendirelim ve sonra istediğimiz Gibi dilimleyip servis edebiliriz herkese afiyet bal olsun*??????????
 
858,499Konular
982,571Mesajlar
30,318Kullanıcılar
pikachu -88Son üye
Üst Alt