iltasyazilim
FD Üye
Mis Kokulu Tarhana Çorbası Tarifi İçin Malzemeler
*1 yemek kaşığı sıvı yağ
*1 yemek kaşığı tereyağ
*1 yemek kaşığı domates salçası
*5 yemek kaşığı kuru tarhana
*1 çay kaşığı kuru nane
*Tuz
Mis Kokulu Tarhana Çorbası Tarifi Yapılışı Tarhana sofraların sultanıdır bizde, özellikle soğuk havalarda, ramazan softalarında, hasta olununca hatta en çok da çocukların beslenmesinde olmazsa olmazımızdır Önceden annem yapar hepimize verirdi bütün yıl yetecek kadar Ama artık onun da yaş ilerleyince ugraşmıyor yapan koylu kadınlardan alın diyor 2 yıldır kaç kişiden aldım bilmiyorum, ama hiç biri annemin yaptığı o bol malzemeli tarhananın *tadını vermiyordu Lezzet vermek için içine domates mi kıymamı rendelemedim terayağını ve baharatlarımı basmadım ama olmadı Ama en son aldığım tarhana işte bu dedirtti kim ne derse desin nasıl pişirirse pişirsin tarhananın kendi malzemesi tam değilse tadı da olmaz Bu arada benim gibi güzel bir tarhana arayışında olan varsa kargo ile gönderiyor adrese koylu teyzemiz size de tavsiye edebilirim
Aldığım bu mükemmel tarhananın etkisinden hemen kurtulup tarifimize geçelim
Yağları tencereye koyalım tereyağ erimeye başlar başlamaz tarhanamızı ve salçamızı ekleyelim ve çok az kokusu çıkıncaya kadar kavuralım, (yaklaşık 3 4 kez karıştıracak kadar yani tarhana yanmasın) ,sonra 5 bardak sıcak suyumuzu yavaş yavaş ekleyelim ve el çırpıcı teli ile kaynayasıya kadar karıştıralım Kaynadıktan sonra tuzunu koyalım Yaklaşık 5 10 dk kaynadıktan sonra çorbamız kıvam alınca altını kapatıp üzerine nanemizi döküp karıştıralım Bu arada tarhananın türüne göre ekleyeceğiniz suyun miktarı değişbilir, çok koyu olursa kıvamı istediğiniz gibi olasıya kadar sıcak su ilave edebilirsiniz
*1 yemek kaşığı sıvı yağ
*1 yemek kaşığı tereyağ
*1 yemek kaşığı domates salçası
*5 yemek kaşığı kuru tarhana
*1 çay kaşığı kuru nane
*Tuz
Mis Kokulu Tarhana Çorbası Tarifi Yapılışı Tarhana sofraların sultanıdır bizde, özellikle soğuk havalarda, ramazan softalarında, hasta olununca hatta en çok da çocukların beslenmesinde olmazsa olmazımızdır Önceden annem yapar hepimize verirdi bütün yıl yetecek kadar Ama artık onun da yaş ilerleyince ugraşmıyor yapan koylu kadınlardan alın diyor 2 yıldır kaç kişiden aldım bilmiyorum, ama hiç biri annemin yaptığı o bol malzemeli tarhananın *tadını vermiyordu Lezzet vermek için içine domates mi kıymamı rendelemedim terayağını ve baharatlarımı basmadım ama olmadı Ama en son aldığım tarhana işte bu dedirtti kim ne derse desin nasıl pişirirse pişirsin tarhananın kendi malzemesi tam değilse tadı da olmaz Bu arada benim gibi güzel bir tarhana arayışında olan varsa kargo ile gönderiyor adrese koylu teyzemiz size de tavsiye edebilirim
Aldığım bu mükemmel tarhananın etkisinden hemen kurtulup tarifimize geçelim
Yağları tencereye koyalım tereyağ erimeye başlar başlamaz tarhanamızı ve salçamızı ekleyelim ve çok az kokusu çıkıncaya kadar kavuralım, (yaklaşık 3 4 kez karıştıracak kadar yani tarhana yanmasın) ,sonra 5 bardak sıcak suyumuzu yavaş yavaş ekleyelim ve el çırpıcı teli ile kaynayasıya kadar karıştıralım Kaynadıktan sonra tuzunu koyalım Yaklaşık 5 10 dk kaynadıktan sonra çorbamız kıvam alınca altını kapatıp üzerine nanemizi döküp karıştıralım Bu arada tarhananın türüne göre ekleyeceğiniz suyun miktarı değişbilir, çok koyu olursa kıvamı istediğiniz gibi olasıya kadar sıcak su ilave edebilirsiniz