iltasyazilim
FD Üye
Mis Kokulu Tavuk Kapama Tarifi İçin Malzemeler
*3 su bardağı pirinç
*1 kilo tavuk baget
*1 adet kuru soğan
*3 veya 4 adet havuç
*3 adet defne yaprağı
*1 tatlı kaşığı dolusu tane karabiber
*1 çorba kaşığı sirke
*Yarım çay bardağı sıvı yağ
*1 çorba kaşığı tereyağı
Mis Kokulu Tavuk Kapama Tarifi Yapılışı Herkese merhabalar,, ,
Sizlere sebzeyle ve mis kokulu baharatlarla haşlanmış tavukla yaptığım kapama tarifini çok beğeneceksiniz
Gayet kolay ve pratik olan bir o kadarda lezzetine doyulmayan kapamaya başlayalım
Tavukları iyice yıkayıp, tencerenin altına dizelim
Bu arada istediğiniz tavuk etini kullanabilirsiniz, (göğüs, incik, veya bütün tavuk hepside olur)
Üzerine yıkadığımız defne yaprağı, tane karabiber, soyduğumuz havuç ve kuru soğanı yeterli tuzunu ilave ediyoruz
Yeteri kadar su koyarak kaynamaya bırakıyoruz
Ben tuzunu önceden koyarım, çünkü lezzeti çok daha farkediyor, ayrıca bir çorba kaşığı sirke mutlaka koyun, buda içindeki bakteri ve mikrobu temizliyor Kokusu kaynadığı için hiç kalmıyor
Tavuk pişerken bizde pirinçi ayıklayıp birkaç defa ovarak yıkayalım Ve süzelim
Başka bir tencereye sıvı yağı koyup pirinçi hafif kavuralım, kapatacağımız zaman tereyağını ilave edip karıştıralım
Fırın tepsimize pirinçi yayalım
Haşlanan tavuğu süzelim Suyunu ayıralım Etleri pirinçin üzerine dizelim
Bu aşamada tekrar toz karabiber ve kuru nane serpebilirsiniz
Ben taze nane yaprağı kullandım
Sevmiyorsanız koymayabilirsiniz
Üzerine çıkacak kadar sıcak tavuk suyunu dökelim
Önceden ısıtılmış fırında 30 dakika kadar pişirelim
Mis kokulu tavuk kapamamız hazırdır
Yapacak olan arkadaşlara şimdiden kolay gelsin, afiyetler olsun diyorum
*3 su bardağı pirinç
*1 kilo tavuk baget
*1 adet kuru soğan
*3 veya 4 adet havuç
*3 adet defne yaprağı
*1 tatlı kaşığı dolusu tane karabiber
*1 çorba kaşığı sirke
*Yarım çay bardağı sıvı yağ
*1 çorba kaşığı tereyağı
Mis Kokulu Tavuk Kapama Tarifi Yapılışı Herkese merhabalar,, ,
Sizlere sebzeyle ve mis kokulu baharatlarla haşlanmış tavukla yaptığım kapama tarifini çok beğeneceksiniz
Gayet kolay ve pratik olan bir o kadarda lezzetine doyulmayan kapamaya başlayalım
Tavukları iyice yıkayıp, tencerenin altına dizelim
Bu arada istediğiniz tavuk etini kullanabilirsiniz, (göğüs, incik, veya bütün tavuk hepside olur)
Üzerine yıkadığımız defne yaprağı, tane karabiber, soyduğumuz havuç ve kuru soğanı yeterli tuzunu ilave ediyoruz
Yeteri kadar su koyarak kaynamaya bırakıyoruz
Ben tuzunu önceden koyarım, çünkü lezzeti çok daha farkediyor, ayrıca bir çorba kaşığı sirke mutlaka koyun, buda içindeki bakteri ve mikrobu temizliyor Kokusu kaynadığı için hiç kalmıyor
Tavuk pişerken bizde pirinçi ayıklayıp birkaç defa ovarak yıkayalım Ve süzelim
Başka bir tencereye sıvı yağı koyup pirinçi hafif kavuralım, kapatacağımız zaman tereyağını ilave edip karıştıralım
Fırın tepsimize pirinçi yayalım
Haşlanan tavuğu süzelim Suyunu ayıralım Etleri pirinçin üzerine dizelim
Bu aşamada tekrar toz karabiber ve kuru nane serpebilirsiniz
Ben taze nane yaprağı kullandım
Sevmiyorsanız koymayabilirsiniz
Üzerine çıkacak kadar sıcak tavuk suyunu dökelim
Önceden ısıtılmış fırında 30 dakika kadar pişirelim
Mis kokulu tavuk kapamamız hazırdır
Yapacak olan arkadaşlara şimdiden kolay gelsin, afiyetler olsun diyorum