Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Mis Kokulu ve Sulu Sulu Kavunlarla Yapabileceğiniz Birbirinden Lezzetli 10 Tarif

Mis Kokulu ve Sulu Sulu Kavunlarla Yapabileceğiniz Birbirinden Lezzetli 10 Tarif
0
38

morfeus

FD Üye
Katılım
Kas 12, 2021
Mesajlar
3
Etkileşim
4
Puan
38
Yaş
46
Konum
Rusya
F-D Coin
139
s-8394dfb1d2e8c9a130d22d9469688eead1bb3e11.jpg


Mevsimin en tatlı meyvelerinden biri olan kavun ile her öğüne uygun yapabileceğiniz çeşit çeşit tarifler sizlerle...


1. Kavunlu Dondurma Tanımı:




  • 2 su bardağı evvelden kesilip dondurucuda en az 6 saat bekletilmiş kavun

  • 1 yemek kaşığı bal

  • 1 çay bardağı yoğurt

  • 1 tatlı kaşığı limon suyu
Bütün gereçleri pürüzsüz olana kadar rondo yahut blenderdan geçirin. Kaplara koyun ve buzlukta birkaç saat bekledikten sonra afiyetle yiyebilirsiniz.

2. Kavun Şişleri Tanımı:



  • 1 adet kavun

  • Taze fesleğen yaprakları

  • Mozzarella topları

  • Jambon

  • Balzamik sirke
Kavunu ikiye bölün, akabinde tohumlarını atın. Kavunun içini küçük uzunluk dondurma kaşığı yardımıyla toplar halinde çıkarın. Şişleri birleştirin: 12 şiş elde edene kadar kavun, fesleğen, mozzarella, jambon ve ikinci bir kesim kavun.Balzamik sirkeyi şişlerin üzerinde gezdirin ve çabucak servis yapın.

3. Kavun Smoothie Tanımı:




  • 2 yemek kaşığı bal

  • 1/2 su bardağı beyaz üzüm ya da elma suyu

  • ¼-2 doğranmış salatalık

  • 1/2 adet kavun

  • 1 su bardağı buz
Tüm materyalleri blenderdan geçirip servis edin.

4. Kavun Salatası Tanımı:



Sosu için;

  • 2 yemek kaşığı bal yahut agave şurubu

  • 1 yemek kaşığı beyaz şarap sirkesi

  • Deniz tuzu
Salata için;

  • 1 küçük kavun

  • 1 adet salatalık , boyuna ikiye bölünmüş ve yarım aylara dilimlenmiş

  • 1 su bardağı yaban mersini

  • 1/2 su bardağı ufalanmış beyaz peynir

  • Taze nane yaprakları

  • Sızma zeytinyağı
Balı, sirkeyi ve bir tutam tuzu küçük bir kapta çırpın. Kavunu ikiye bölün ve tohumları alın. 1/2 inçlik dilimler halinde dilimleyin. Dilimleri büyük bir servis tabağına koyun yahut başka tabaklara yerleştirin. Kavunun üzerine salatalık, yaban mersini ve beyaz peynir serpin. Hazırladığınız sosu salatanın üzerine gezdirin. Salatanın üzerine biraz nane yaprağı serpip zeytinyağı gezdirin ve servis edin.

5. Kavun Reçeli Tanımı:



  • 1 adet küçük uzunluk kavun

  • 1 su bardağı toz şeker

  • 1 çay kaşığı vanilya

  • 1 yemek kaşığı limonun suyu yahut 1 çay kaşığı limon tuzu
Kavunun kabuk kısmını ince bir halde soyun, çekirdeklerini temizleyin ve ufak ufak doğrayın. Doğradığınız kavunları tencereye koyun ve üzerine toz şekeri döküp en az 3 saat bekletin. Bekleme müddeti dolan ve suyunu salan kavunları ocağa alın 15 dakika kaynattıktan sonra, orta ateşte yarım saat karıştırarak pişirin. Pişirirken oluşan köpüklerini alın. Kıvam almaya başladıktan sonra altını kapatmadan limon suyunu ve vanilyayı ekleyin 2 dakika daha karıştırıp ocaktan alın. Soğutup servis edin.

6. Kavunlu Cupcake Tanımı:



Kek için;

  • 1.5 su bardağı un

  • 2 paket kabartma tozu

  • 1/2 çay kaşığı tuz

  • 1 su bardağı şeker

  • 1/2 su bardağı tereyağı

  • 3 yumurta

  • 1 paket vanilin

  • 1/2 su bardağı süt

  • 1 su bardağı hindistan cevizi
Kuru gereçleri bir kapta karıştırıp bekletin. Daha sonra tereyağı ve şekeri krema olana kadar çırpın ve içerisine teker teker yumurta sarılarını ekleyin. Akabinde vanilyayı ve sütü ekleyip karıştırın. Kuru materyalleri ekleyip karıştırmaya devam edin. Öbür bir kapta yumurtanın beyazlarını kar kıvamına getirin. Kek karışımıza 2 partide ekleyin. Fazla karıştırmayın. 175 derecelik fırında 20 dk kadar pişirin.

Krema için;

  • 1/2 su bardağı tereyağı

  • 3 su bardağı pudra şekeri

  • 1 su bardağı kavun püresi
Tereyağı ve şekeri krema olana kadar çırpın. Tereyağı karışımına kalan gereçleri ekleyin. Sıkma torbası ile soğuyan keklerin üzerine sıkın. Kavun dilimleri ile süsleyin.

7. Kavun Salsa ile Zencefil Kabuklu Somon Tanımı:



  • 1 su bardağı minik minik doğranmış kavun

  • 1 yemek kaşığı bal

  • 1 yemek kaşığı taze kişniş yaprakları

  • 2 yemek kaşığı ince doğranmış taze nane yaprakları

  • 1 adet jalapeno biber

  • 2 yemek kaşığı taze limon suyu

  • Tuz ve karabiber

  • 2 yemek kaşığı rendelenmiş soyulmuş taze zencefil

  • 2 çay kaşığı köri

  • 4 parça derisiz somon fileto

  • 2 çay kaşığı zeytinyağı
Orta uzunluk bir kapta kavun, bal, kişniş, nane, jalapeno, limon suyu ve tuzu uygunca karışana kadar karıştırın; bir kenara koyun. Küçük bir kapta zencefil, köri tozu, tuz ve taze çekilmiş karabiberi karıştırın. Karışımı her filetonun deri olmayan tarafına eşit olarak yayın. Yapışmaz tavada, yağı ısıtın. Somon, zencefil tarafı aşağıya gelecek halde ekleyin ve 10 dakika yahut somon ortası matlaşana kadar, bir kere çevirerek pişirin. Kavun salsalı somon balığı servis edin.

8. Kavun Gazpacho Çorbası



  • 2 küçük kavun

  • 4 dilim salam ya da jambon

  • 4 çay kaşığı krema

  • 1 adet limon suyu

  • Tuz ve karabiber
Birinci evvel kavunu orta büyüklükte kesimler halinde doğrayın ve kabuğunu ve çekirdeklerini çıkarın. Yüksek süratli bir mutfak robotuna yahut blendere koyun ve pürüzsüz, kalın ve kremsi olana kadar çekin. Bir tutam tuz ve sıkılmış limon suyunu ekleyin ve bir sefer daha çekin. Jambon ya da salam dilimlerini bir fırın tepsisine koyun ve çıtır çıtır olana kadar pişirin. Kavun çorbasını küçük kaselere dökün ve üzerine bir kesim krema, ufalanmış çıtır jambon modülleri, bir öğütülmüş karabiber ve bir tutam zeytinyağı ekleyin.

9. Kavun İçi Dondurma Tanımı:



  • Küçük uzunluk kavun

  • Dondurma

  • Bal

  • Süslemek için gereç
Kavunu enlemesine kesin, çekirdeklerini çıkarıp, içini oyun. İçerisine istediğiniz dondurmayı ekleyin. Üzerine bal döküp servis edin. İsterseniz dondurulmuş meyve ve tatlı abur cuburlar ile süsleyebilirsiniz.

10. Kavun Dolması


  • 1 adet kışlık kavun
İç harç için:

  • 1 adet soğan

  • 2 yemek kaşığı tereyağı

  • 1 avuç badem

  • 1 avuç Antep fıstığı

  • 1 avuç kuş üzümü

  • 400 gram dana kıyma

  • 1 kahve fincanı baldo pirinç

  • 1 koca tutam dereotu

  • 1 koca tutam maydanoz

  • 1 tutam tuz

  • 1 tutam karabiber

  • 1 tutam toz kişniş

  • 1 tutam yenibahar
Kavunlu sos için:

  • 1 yemek kaşığı tereyağı

  • 1 yarım tutam dereotu

  • 1 yarım tutam maydanoz

  • 1 yarım çay bardağı su
Soğanın kabuklarını soyup küp küp doğrayın. 2 yemek kaşığı tereyağını tavada eritin. Soğanı ek edip pembeleşinceye kadar kavurun. Evvelce sıcak suda bekletip kabuklarını soyduğunuz bademi soğana ekleyin. Birebir yolla kabukları soyulmuş Antep fıstıklarını da ekleyin. Sıcak suda bekletilerek şişirilmiş kuru üzümlerinizi de ekleyip karıştırın. Dana kıymayı tavaya ekleyip ezerek kavurma sürecine devam edin. 5 dakika kadar sıcak suda kaynatılıp süzülmüş pirinci de ekleyin. Doğranmış maydanoz ve dereotunu ekledikten sonra yavaşça karıştırın. Tuz, karabiber, toz kişniş ve yenibaharı da ekleyip karıştırın. Kavunun baş kısımlarını kesin. Ortadan ikiye bölün. Çekirdeklerini çıkartıp farklı bir kaba ayırın. Kaşık yardımıyla kavunun içini daire biçiminde oyun. Çıkan parçayı da bir kaba ayırın. Kavunun içini hazırladığınız harçla doldurun. Kavunları fırın tepsisine yerleştirin. 180 C'de 20 dakika pişirin. Kavunun içini oyarken ayırdığınız iç kısmını bıçak yardımıyla doğrayın. 1 yemek kaşığı tereyağını tavada eritin. Kavunları ekleyip karıştırın. Yarımşar tutam kıyılmış dereotu ve maydanozu da ekledikten sonra kavunları ezerek karıştırmaya devam edin. Suyu ek edin. Tavanın altını kısıp kavunlu karışımı pişmeye bırakın.
 
858,468Konular
981,196Mesajlar
29,543Kullanıcılar
samuray72Son üye
Üst Alt