iltasyazilim
FD Üye
Mis Su Böreğim Tarifi İçin Malzemeler
*6 adet yumurta
*1 tatlı kaşığı tuz
*2 yemek kaşığı sıvı yağ
*Aldığı kadar un
*Yarım çay bardağı su
İç harcı için;
*400 gram tereyağı
*3 adet soğan
*Yarım çay kaşığı karabiber ve tuz
*İsteğe bağlı pul biber
Arasına sürmek için;
*200 grm tereyağ
*Yarım çay bardağı sıvı yağ
*Haşlamak için su
*Tuz
*Sıvı yağ
*Yarım limon
Mis Su Böreğim Tarifi Yapılışı
1
*Önce yumurtalar kırılır ,tuz ,sıvı yağ, su, eklenip karıştırılır
*Un yavaş yavaş eklenir ele yapışmayacak şekilde hamur yoğrulur
*hamur on eşit benzeyen ayrılıp üzeri örtülür ardından içi hazırlanır
*O sırada hamur dinlenir
*İçi için kıyma tencereye alınır az sulandırılır
*İçine soğan eklenir ve pişirilir
*Ardından tuzu karabiberi eklenir kenara alınır
*Yufkalar tek tek açılır su kaynatılır
*Yufkalar bir buçuk dakika haşlanır ve soğuk suya batırılıp fazla suyu alınır
*Ardından tepsiye yayılır ,aralarına 2 yemek kaşığı tereyağ dökülür ve böyle 5 yufka serildikten sonra iç dökülür
*Diğer yufkalara da aynı işlem uygulanır ve kalan tereyağ üzerine dökülür
*200 derecelik fırında pişmeye bırakılır
*Ardından fırından alınır ,sofra bezini sarılır az yumuşadıktan sonra servis edilir
*Afiyet olsun
*6 adet yumurta
*1 tatlı kaşığı tuz
*2 yemek kaşığı sıvı yağ
*Aldığı kadar un
*Yarım çay bardağı su
İç harcı için;
*400 gram tereyağı
*3 adet soğan
*Yarım çay kaşığı karabiber ve tuz
*İsteğe bağlı pul biber
Arasına sürmek için;
*200 grm tereyağ
*Yarım çay bardağı sıvı yağ
*Haşlamak için su
*Tuz
*Sıvı yağ
*Yarım limon
Mis Su Böreğim Tarifi Yapılışı
1
*Önce yumurtalar kırılır ,tuz ,sıvı yağ, su, eklenip karıştırılır
*Un yavaş yavaş eklenir ele yapışmayacak şekilde hamur yoğrulur
*hamur on eşit benzeyen ayrılıp üzeri örtülür ardından içi hazırlanır
*O sırada hamur dinlenir
*İçi için kıyma tencereye alınır az sulandırılır
*İçine soğan eklenir ve pişirilir
*Ardından tuzu karabiberi eklenir kenara alınır
*Yufkalar tek tek açılır su kaynatılır
*Yufkalar bir buçuk dakika haşlanır ve soğuk suya batırılıp fazla suyu alınır
*Ardından tepsiye yayılır ,aralarına 2 yemek kaşığı tereyağ dökülür ve böyle 5 yufka serildikten sonra iç dökülür
*Diğer yufkalara da aynı işlem uygulanır ve kalan tereyağ üzerine dökülür
*200 derecelik fırında pişmeye bırakılır
*Ardından fırından alınır ,sofra bezini sarılır az yumuşadıktan sonra servis edilir
*Afiyet olsun