iltasyazilim
FD Üye
Misafir Yemeği Maklube Tarifi İçin Malzemeler
*Yarım kg kuşbaşı dana eti
*1,5 su bardağı pirinç
*2 orta boy patates
*1 orta boy kuru soğan
*Yarım minik doğranmış kapya biber
*1 tane minik doğranmış yeşil tatlı biber
*Yarım su bardağı az haşlanmış bezelye
*Herkes yemekte havuç sevmez isteğe bağlı orta büyüklükte havuç da konulabilir
*Tuz, karabiber, pul biber
Misafir Yemeği Maklube Tarifi Yapılışı Öncelikle pirinçleri hazırlıktan bir saat önce sıcak tuzlu suya ıslıyoruz Etleri düdüklü tencerede tuz ve baharat ilavesiyle haşlamak üzere ocağa alıyoruz 15 dk kaynatıyoruz Yarım kg eti 3 su bardağı suda haşlayabilirsiniz Suyu pilavda kullanmak üzere ayarlıyoruz Patates ve havuçları ufak küpler halinde doğrayıp çok kırmızı olmamak koşuluyla sırayla kızartıyoruz Biberleri de yağda biraz kavuruyoruz Pirinçleri iyice yıkıyoruz Tencerede pilav yaptığınız gibi yağda tane tane olana kadar kavuruyoruz Soğanı ince halkalar halinde doğrayıp maklubeyi pişireceğimiz tencerenin dibini yağladıktan sonra diziyoruz, üzerine haşlayıp süzdüğümüz etleri koyuyoruz, patates, bezelye, havuç, biberleri de sırasıyla diziyoruz Aralara damak tadınıza göre tuz ilave edebilirsiniz Eti haşlarken suyuna baharat ve tuz ilave edeceğiniz için yemeğin tuzlu olmamasına dikkat ediniz En üste kavurduğumuz pirinci de ekleyip kaşığın tersiyle biraz bastırıyoruz Et suyu bu arada biraz soğumuş olabilir, ısıtıp sıcak olarak pilavımızın üstünü geçmeyecek şekilde ilave ediyoruz Tencerenin ağzını kapatıp hafif hararetli ocak da 20 dakika pişiriyoruz Süreyi pirinçleri kontrol ederek uzatabilirsiniz, pirincin cinsine göre suyu az veya fazla çekebilir, altındaki sebzelerden dolayı da yemeğin biraz daha sulanacağını unutmayalım Piştikten sonra 10 dakika dinlendirip kapağı alıp ters çevireceğiniz tepsiyi üzerine kapatıyoruz ve çeviriyoruz Üzerinde ki soğanları alabilirsiniz ki üstte etler kalsın Yanında isteğe bağlı yeşil salata yada çoban salata, yoğurt yada ayranla servis edebilirsiniz Afiyet olsun Biraz zahmetli gibi ama inanın değiyor
*Yarım kg kuşbaşı dana eti
*1,5 su bardağı pirinç
*2 orta boy patates
*1 orta boy kuru soğan
*Yarım minik doğranmış kapya biber
*1 tane minik doğranmış yeşil tatlı biber
*Yarım su bardağı az haşlanmış bezelye
*Herkes yemekte havuç sevmez isteğe bağlı orta büyüklükte havuç da konulabilir
*Tuz, karabiber, pul biber
Misafir Yemeği Maklube Tarifi Yapılışı Öncelikle pirinçleri hazırlıktan bir saat önce sıcak tuzlu suya ıslıyoruz Etleri düdüklü tencerede tuz ve baharat ilavesiyle haşlamak üzere ocağa alıyoruz 15 dk kaynatıyoruz Yarım kg eti 3 su bardağı suda haşlayabilirsiniz Suyu pilavda kullanmak üzere ayarlıyoruz Patates ve havuçları ufak küpler halinde doğrayıp çok kırmızı olmamak koşuluyla sırayla kızartıyoruz Biberleri de yağda biraz kavuruyoruz Pirinçleri iyice yıkıyoruz Tencerede pilav yaptığınız gibi yağda tane tane olana kadar kavuruyoruz Soğanı ince halkalar halinde doğrayıp maklubeyi pişireceğimiz tencerenin dibini yağladıktan sonra diziyoruz, üzerine haşlayıp süzdüğümüz etleri koyuyoruz, patates, bezelye, havuç, biberleri de sırasıyla diziyoruz Aralara damak tadınıza göre tuz ilave edebilirsiniz Eti haşlarken suyuna baharat ve tuz ilave edeceğiniz için yemeğin tuzlu olmamasına dikkat ediniz En üste kavurduğumuz pirinci de ekleyip kaşığın tersiyle biraz bastırıyoruz Et suyu bu arada biraz soğumuş olabilir, ısıtıp sıcak olarak pilavımızın üstünü geçmeyecek şekilde ilave ediyoruz Tencerenin ağzını kapatıp hafif hararetli ocak da 20 dakika pişiriyoruz Süreyi pirinçleri kontrol ederek uzatabilirsiniz, pirincin cinsine göre suyu az veya fazla çekebilir, altındaki sebzelerden dolayı da yemeğin biraz daha sulanacağını unutmayalım Piştikten sonra 10 dakika dinlendirip kapağı alıp ters çevireceğiniz tepsiyi üzerine kapatıyoruz ve çeviriyoruz Üzerinde ki soğanları alabilirsiniz ki üstte etler kalsın Yanında isteğe bağlı yeşil salata yada çoban salata, yoğurt yada ayranla servis edebilirsiniz Afiyet olsun Biraz zahmetli gibi ama inanın değiyor