Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Misafire ikram

Misafire ikram
0
63

ahmet0135

FD Üye
Etkileşim
86
F-D Coin
0
Misafire İkramın Değeri

Eskilerden biri akşam yemeğini sarayda yemek uzere halifenin davetlisiydi Hızlı hızlı saraya doğru giderken onune biri cıktı Onune cıkan adama kim olduğunu sordu Adam:
Ben yolcuyum Buranın yabancısıyım Ac ve yorgunum, dedi O da:
Ben halifenin davetlisiyim Gel beraber gidelim, dediyse de misafir:
Benim halife ile ne işim olacak Senin bana vereceğin bir tas corban varsa ver, yoksa bırak, deyince fazla ilgilenmeyip saraya doğru y oneldi

Davetten sonra donuşte baktı ki, adam bir kenara kıvrılmış uyuyor Uyandırmak istemedi ve Sabah uyanacağı vakitte gelir ve karnını doyururum diye duşundu, evine gitti, yattı ve uyudu

O gece bir ruya gordu Kendisi bir coldeydi Yuzunden ışıklar sacılan buyuk bir kalabalık ve o kalabalığın onunde de daha nurlu bir zat bulunuyordu Bunların kimler olduğunu sordu Kendisine:

Bunlar 124 bin Peygamberdir En onde olan da son Peygamber Hazreti Muhammed Mustafa (sav) dır, dediler

Hemen Peygamberimizin elini opmek istediyse de, Peygamberimiz elini vermedi Ve buyurdu ki:

Biz, sevdiklerimizden bir tas corbayı esirgeyenlere elimizi vermeyiz

Uyanır uyanmaz hemen akşamki yabancıyı bulmak icin koştu O, henuz kalkmış ve yola koyulmuştu Geri cevirmeye uğraştı ve Ne olur bir tas corbamı ic diye yalvardı Yabancı adam ısrarlara rağmen kabul etmedi ve şoyle dedi

Senin bir tas corba vermen icin illa da 124 bin Peygamberi seferber mi etmek lazım? O gucte olmayanlar ne yapacaklar?

Bundan sonra o zat rastladığı hic bir misafire yemek ikram etmeden gondermezdi Hatta kendisine misafir olup yemeğini yemesi icin yalvarırdı

858,496Konular
981,686Mesajlar
29,765Kullanıcılar
Üst Alt