iltasyazilim
FD Üye
Malzemeler 2 buçuk su bardağı haşlanmış mısır 2 yemek kaşığı mısırözü yağı 4 su bardağı sebze suyu 1 su bardağı taze kaşar rendesi 3 dal maydanoz 3 yemek kaşığı hazır çiğ krema 1 tatlı kaşığı kimyon 2 adet patates 2 adet kuru soğan 1 diş sarımsak 1 tatlı kaşığı tuz 1 tatlı kaşığı karabiber Süslemek için
Taze soğanın yeşil yaprakları Hazırlanışı
Bir tencereye sıvıyağı alın, incecik kıydığınız kuru soğanı yağda sararıncaya dek çevirin Dövdüğünüz sarımsağı da katıp, kimyon serpin 34 dakika daha pişirin Sebze suyunu ekleyin Patatesleri soyup, yıkayın ve küp küp doğrayın Çorba kaynayınca patatesleri katın 10 dakika daha kısık ateşte pişirin
Mısırı önceden hazırlayın (Konserve mısır da kullanabilirsiniz) Mısırları katıp, 10 dakika daha pişirin Peynir, tuz, karabiber ve kremayı ekleyin Peynir eriyince çorbayı ateşten alın Taze soğanın yeşil yapraklarıyla üzerini süsleyip, servis yapın Afiyet olsun
Taze soğanın yeşil yaprakları Hazırlanışı
Bir tencereye sıvıyağı alın, incecik kıydığınız kuru soğanı yağda sararıncaya dek çevirin Dövdüğünüz sarımsağı da katıp, kimyon serpin 34 dakika daha pişirin Sebze suyunu ekleyin Patatesleri soyup, yıkayın ve küp küp doğrayın Çorba kaynayınca patatesleri katın 10 dakika daha kısık ateşte pişirin
Mısırı önceden hazırlayın (Konserve mısır da kullanabilirsiniz) Mısırları katıp, 10 dakika daha pişirin Peynir, tuz, karabiber ve kremayı ekleyin Peynir eriyince çorbayı ateşten alın Taze soğanın yeşil yapraklarıyla üzerini süsleyip, servis yapın Afiyet olsun