iltasyazilim
FD Üye
Mısır Ekmeği Yapımı Tarifi İçin Malzemeler
*1,5 su bardağı mısır unu
*1 paket hamur kabartma tozu
*3 çorba kaşığı süt
*2 çorba kaşığı zeytinyağı
*1 çorba kaşığı yoğurt
*1 çay kaşığı tuz
*1 çay kaşığı toz şeker
*kek kıvamı alana kadar ılık su ekliyoruz
Mısır Ekmeği Yapımı Tarifi Yapılışı Fırınınızı 180 derecede ısınmaya alın Mısır unu, toz şeker, kabartma tozu ve tuzdan oluşan kuru malzemeleri eleyerek karıştırma kabına koyun Onlara, oda sıcaklığındaki sütü, 1 yemek kaşığını yoğurt, zeytinyağını ve sıcak suyu ekleyin Tahta kaşık ile karıştırarak kek kıvamında bir hamur karışımı elde edin
Bir miktar tereyağı alıp tepsinin kenarlarını ve yanlarını yağlayın Hamuru içine dökün Tepsiyi sağa sola sallayarak hamurun tüm yüzeye eşit dağılmasını sağlayın Ekmeğin piştikten sonra dağılmadan rahatça kesilmesi için hamuru tepsiye yaydıktan sonra bıçakla kare parçalar kesin ve fırına atın 40 – 45 dakika kadar pişirin Fırınınızın durumuna bağlı olarak daha erken de pişme ihtimali var Kek gibi içine kürdan batırın, kuru çıkıyorsa pişmiş demektir 1015 dakika kadar soğumaya alıp kalıptan çıkarın ve dilimleyerek servis edin
*1,5 su bardağı mısır unu
*1 paket hamur kabartma tozu
*3 çorba kaşığı süt
*2 çorba kaşığı zeytinyağı
*1 çorba kaşığı yoğurt
*1 çay kaşığı tuz
*1 çay kaşığı toz şeker
*kek kıvamı alana kadar ılık su ekliyoruz
Mısır Ekmeği Yapımı Tarifi Yapılışı Fırınınızı 180 derecede ısınmaya alın Mısır unu, toz şeker, kabartma tozu ve tuzdan oluşan kuru malzemeleri eleyerek karıştırma kabına koyun Onlara, oda sıcaklığındaki sütü, 1 yemek kaşığını yoğurt, zeytinyağını ve sıcak suyu ekleyin Tahta kaşık ile karıştırarak kek kıvamında bir hamur karışımı elde edin
Bir miktar tereyağı alıp tepsinin kenarlarını ve yanlarını yağlayın Hamuru içine dökün Tepsiyi sağa sola sallayarak hamurun tüm yüzeye eşit dağılmasını sağlayın Ekmeğin piştikten sonra dağılmadan rahatça kesilmesi için hamuru tepsiye yaydıktan sonra bıçakla kare parçalar kesin ve fırına atın 40 – 45 dakika kadar pişirin Fırınınızın durumuna bağlı olarak daha erken de pişme ihtimali var Kek gibi içine kürdan batırın, kuru çıkıyorsa pişmiş demektir 1015 dakika kadar soğumaya alıp kalıptan çıkarın ve dilimleyerek servis edin