iltasyazilim
FD Üye
Mısır Ekmeği Tarifi İçin Malzemeler
*3 yemek kaşığı yoğurt
*Yarım su bardağı sıvı yağ (Zeytinyağı ve ayçiçek yağı karışık kullandım)
*1 5 tatlı kaşığı şeker
*Yarım tatlı kaşığı tuz
*Kabartma tozu
*3 su bardağı mısır unu
*1 su bardağı buğday unu
*1 su bardağından bir parmak fazla kaynar su
Mısır Ekmeği Tarifi Yapılışı
1
*Yoğurt ,sıvı yağ, kabartma tozu, şeker, tuz karıştırılır
*Sonra un gruba eklenir ve kontrollü olarak kaynar su eklenir
*Hamur katı bir kek hamuru kıvamında olmalı fırın kağıdı serili tepsiye dökülür
*200 derecede üstü orta kızarıklığa gelinceye kadar pişirilir
*Daha sonra fırın 130 150 dereceye düşürülüp üstü iyice kızarıncaya kadar pişirilir
*İlk sıcaklığı geçince sofra bezi içine alınıp dinlendirilirse daha iyi olur
*3 yemek kaşığı yoğurt
*Yarım su bardağı sıvı yağ (Zeytinyağı ve ayçiçek yağı karışık kullandım)
*1 5 tatlı kaşığı şeker
*Yarım tatlı kaşığı tuz
*Kabartma tozu
*3 su bardağı mısır unu
*1 su bardağı buğday unu
*1 su bardağından bir parmak fazla kaynar su
Mısır Ekmeği Tarifi Yapılışı
1
*Yoğurt ,sıvı yağ, kabartma tozu, şeker, tuz karıştırılır
*Sonra un gruba eklenir ve kontrollü olarak kaynar su eklenir
*Hamur katı bir kek hamuru kıvamında olmalı fırın kağıdı serili tepsiye dökülür
*200 derecede üstü orta kızarıklığa gelinceye kadar pişirilir
*Daha sonra fırın 130 150 dereceye düşürülüp üstü iyice kızarıncaya kadar pişirilir
*İlk sıcaklığı geçince sofra bezi içine alınıp dinlendirilirse daha iyi olur