iltasyazilim
FD Üye
Mısır Ekmeği Tarifi İçin Malzemeler
*1 adet yumurta
*1 su bardağı (200 ml ) süt
*1 su bardağı (200 ml) sıvı yağ
*1 yemek kaşığı (tepeleme) toz şeker
*1 tatlı kaşığı (silme) tuz
*12 (yarım) su bardağı un
*4 su bardağı mısır unu
*1, 5 su bardağı (kaynar) su
*1 paket kabartma tozu
Mısır Ekmeği Tarifi Yapılışı Yumurta, süt, sıvı yağ, şeker, tuzu bir kapta iyice çırpıyoruz Ardından un, mısır unu, kabartma tozunu eleyerek karışıma ekliyoruz Kaynar suyu da ekleyip karıştırıyoruz*Mısır Ununa bağlı çok koyu kıvamlı bir hamurunuz olabilir korkmayın, benim mısır unum ince çekilmiş idi ve kek kıvamında bir hamurum oldu*Katı yağ ile yağlayıp un serpiştirdiğimiz kabımıza (benim kabım 20 x 30 genişlikte bir fırın kabıydı) karışımı döküyoruz*180 derece ısıtılmış fırında 40 dk pişiriyoruz (Fırınınız geç ya da erken pişiriyorsa bıçak ya da kürdan yardımıyla pişip pişmediğini kontrol edebilirsiniz Bıçak ya da kürdan temiz çıkıyorsa ekmeğinizi fırından alınız)*Ben dün akşam iftarda misafirlerime yaptım ve çokta beğeni aldı
*1 adet yumurta
*1 su bardağı (200 ml ) süt
*1 su bardağı (200 ml) sıvı yağ
*1 yemek kaşığı (tepeleme) toz şeker
*1 tatlı kaşığı (silme) tuz
*12 (yarım) su bardağı un
*4 su bardağı mısır unu
*1, 5 su bardağı (kaynar) su
*1 paket kabartma tozu
Mısır Ekmeği Tarifi Yapılışı Yumurta, süt, sıvı yağ, şeker, tuzu bir kapta iyice çırpıyoruz Ardından un, mısır unu, kabartma tozunu eleyerek karışıma ekliyoruz Kaynar suyu da ekleyip karıştırıyoruz*Mısır Ununa bağlı çok koyu kıvamlı bir hamurunuz olabilir korkmayın, benim mısır unum ince çekilmiş idi ve kek kıvamında bir hamurum oldu*Katı yağ ile yağlayıp un serpiştirdiğimiz kabımıza (benim kabım 20 x 30 genişlikte bir fırın kabıydı) karışımı döküyoruz*180 derece ısıtılmış fırında 40 dk pişiriyoruz (Fırınınız geç ya da erken pişiriyorsa bıçak ya da kürdan yardımıyla pişip pişmediğini kontrol edebilirsiniz Bıçak ya da kürdan temiz çıkıyorsa ekmeğinizi fırından alınız)*Ben dün akşam iftarda misafirlerime yaptım ve çokta beğeni aldı