Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Mısır Ekmeği

Mısır Ekmeği

iltasyazilim

FD Üye
Katılım
Ara 25, 2016
Mesajlar
0
Etkileşim
17
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
58
Mısır Ekmeği Tarifi İçin Malzemeler

*3 su bardağı mısır unu
*2 su bardağı un
*1 paket instant maya
*Tuz
*Su

Mısır Ekmeği Tarifi Yapılışı Hafta sonu sevgili babaannem de, eskilerin vazgeçilmezi olan yufka ekmeği yaptık Sizi bilmem ama ben bu yufka ekmeğine bayılıyorum Ekmek yapımı bittikten sonra arkasından yapılan börek ve katmerler işin en güzel tarafı… En son çaylar pişirilir, ev halkı toplanır ve hep birlikte afiyetle yenir o börekler, yavaş yavaş sönen ateşin başında…
Babaannemin âdetlerindendir yufka ekmeğinin ardından mayalı mısır ekmeği yapmak Çünkü sacda ve közde pişen mısır ekmeğinin tadı bir başka… Babaannemin elleriyle yaptığı mısır ekmeğini paylaşıyorum sizlerle
Mısır unu, un, maya ve tuz geniş bir kap içerisinde iyice karıştırılır Daha sonra yavaş yavaş su eklenerek cıvık kıvamda bir hamur yoğrulur (Hafif ele yapışacak kıvamda olmalı)
Yoğrulduktan sonra üzeri ince temiz bir bezle örtülerek kabarması beklenir
Hamur kabardıktan sonra eller mısır ununa bulanır Hamurdan bir parça koparılır ve elle düzeltilerek 1 – 1,5 cm kadar olacak şekilde inceltilir Babaannemin küçücük yastağacı (Yastağaç: Üstünde hamur açılan, yemek yenilen tahta demektir Yassıağaç, yaslaç gibi isimlerle de bilinir) bize iyi yardımcı oldu Onun üzerinde düzelterek direk saca kapattık pişirmek üzere (Resimlerde gördüğünüz gibi)
Sac üzerinde her iki yüzü de pişirilir Burada babaannemin yaptığını söylemek istiyorum Sac üzerinde pişen ekmeği direk közün üzerine koydu Böylece köz kokulu mis gibi mısır ekmeğimiz oldu
Not: Sacda pişirme imkanı olmayanlar yağsız tavada orta hararetli ateşte pişirebilirler
::Afiyet Olsun::

*
 
858,498Konular
982,066Mesajlar
30,052Kullanıcılar
Generall0122Son üye
Üst Alt