iltasyazilim
FD Üye
Mısır Ekmeği Tarifi İçin Malzemeler
*1 su bardağı mısır unu
*2 çay kaşığı tuz
*12 paket kabartma tozu
*Su
*Yarım çay bardağı sıvı yağ
Mısır Ekmeği Tarifi Yapılışı Not: Öncelikle mısır unumuz marketlerden aldığımız balık kızartmak için kullandığımız unlardan olmayacak Ben aynı lezzeti alamadım Unumuz ekmek için özel üretilmiş, taş değirmende öğütülmüş olmalı ki köydeki ekmeğin tadını alalım
Unumuzu, tuz, kabarma tozu ve sıvı yağı yoğurma kabında karıştıralım Üzerine azar azar su ekleyelim ve cıvık bir hamur elde edelim Yağlanmış tavaya harcımızı dökelim Ocağa alalım 20 dk bir tarafını kızarana kadar, yaklaşık 15 dk da diğer tarafını kızarana kadar hafif kısık ateşte pişirelim
Not: Bu pişirim için balık tavaları uygundur kapağı sayesinde rahat çevrilir
Not: Günlük tüketilecek kadar pişirilmesini öneririm ilk günkü lezzet ertesi güne kalmıyor
Afiyet olsun
*1 su bardağı mısır unu
*2 çay kaşığı tuz
*12 paket kabartma tozu
*Su
*Yarım çay bardağı sıvı yağ
Mısır Ekmeği Tarifi Yapılışı Not: Öncelikle mısır unumuz marketlerden aldığımız balık kızartmak için kullandığımız unlardan olmayacak Ben aynı lezzeti alamadım Unumuz ekmek için özel üretilmiş, taş değirmende öğütülmüş olmalı ki köydeki ekmeğin tadını alalım
Unumuzu, tuz, kabarma tozu ve sıvı yağı yoğurma kabında karıştıralım Üzerine azar azar su ekleyelim ve cıvık bir hamur elde edelim Yağlanmış tavaya harcımızı dökelim Ocağa alalım 20 dk bir tarafını kızarana kadar, yaklaşık 15 dk da diğer tarafını kızarana kadar hafif kısık ateşte pişirelim
Not: Bu pişirim için balık tavaları uygundur kapağı sayesinde rahat çevrilir
Not: Günlük tüketilecek kadar pişirilmesini öneririm ilk günkü lezzet ertesi güne kalmıyor
Afiyet olsun