iltasyazilim
FD Üye
Mısır Ekmeğin Yapımı Tarifi İçin Malzemeler
*500 gram mısır unu
*2 çay bardağı ılık süt
*2 çay bardağı sıvı yağ
*2 çay bardağı sıcak su
*2 yemek kaşığı tereyağı
*2 yemek kaşığı toz şeker
*2 çay kaşığı tuz
*2 paket kabartma tozu
Mısır Ekmeğin Yapımı Tarifi Yapılışı Önce derin bir kaba 500 gram mısır unumuzu eleyelim Üzerine tuzu, şekeri, kabarma tozunu da eleyerek karıştıralım Harcımızın üzerine 2 yemek kaşığı tereyağını, 2 çay bardağı ılık sütü, 2 çay bardağı sıvı yağı, 2 çay bardağı sıcak suyu da ilave ederek spatula yardımı ile güzelce karıştıralım Karıştırma işlemimiz bittiğinde 24 cmlik kelepçeli kek kalıbımızın tabanına yağlı kağıt serip yan taraflarını tereyağı ile güzelce yağlayalım Harcımızı kalıbımıza dökelim Üzerini düzeltelim ve bıçak yardımı ile kesermiş gibi enine ve boyuna çizikler atalım Önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında 4045 dakika pişirelim Siz kendi fırınınıza göre ayarlarsınızSoğuyunca servis yapalım Mutlaka denemelisiniz Çok lezzetli
*500 gram mısır unu
*2 çay bardağı ılık süt
*2 çay bardağı sıvı yağ
*2 çay bardağı sıcak su
*2 yemek kaşığı tereyağı
*2 yemek kaşığı toz şeker
*2 çay kaşığı tuz
*2 paket kabartma tozu
Mısır Ekmeğin Yapımı Tarifi Yapılışı Önce derin bir kaba 500 gram mısır unumuzu eleyelim Üzerine tuzu, şekeri, kabarma tozunu da eleyerek karıştıralım Harcımızın üzerine 2 yemek kaşığı tereyağını, 2 çay bardağı ılık sütü, 2 çay bardağı sıvı yağı, 2 çay bardağı sıcak suyu da ilave ederek spatula yardımı ile güzelce karıştıralım Karıştırma işlemimiz bittiğinde 24 cmlik kelepçeli kek kalıbımızın tabanına yağlı kağıt serip yan taraflarını tereyağı ile güzelce yağlayalım Harcımızı kalıbımıza dökelim Üzerini düzeltelim ve bıçak yardımı ile kesermiş gibi enine ve boyuna çizikler atalım Önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında 4045 dakika pişirelim Siz kendi fırınınıza göre ayarlarsınızSoğuyunca servis yapalım Mutlaka denemelisiniz Çok lezzetli