Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Mısır Gevrekli Marmelatlı Kurabiyeler (Tek Hamurla)

Mısır Gevrekli Marmelatlı Kurabiyeler (Tek Hamurla)

iltasyazilim

FD Üye
Etkileşim
17
F-D Coin
58
Mısır Gevrekli Marmelatlı Kurabiyeler (Tek Hamurla) Tarifi İçin Malzemeler

*125 gr tereyağ veya margarin
*1 çay bardağı sıvı yağ
*1 yumurta
*1 çay bardağı pudra şekeri (Arttırılabilir)
*1, 5 su bardağı nişasta
*1 paket vanilya
*Yarım paket kabartmatozu
*Aldığı kadar un

Üzeri için çeşidine göre;

*Marmelat veya reçel
*200 gr krem çikolata
*Yarım çay bardağı sıvı yağ
*1 kase cocopops
*1 kase cornflex(sade mısır gevreği)

Mısır Gevrekli Marmelatlı Kurabiyeler (Tek Hamurla) Tarifi Yapılışı Kurabiye hamurumuzu hazırlamak için oda sıcaklığındaki tüm malzemeleri bir kapta karıştırıyoruz Ben sekillendirme de krema sıkma ucu kullandım siz dilediğiniz gibi şekillendirebilirsiniz Marmelatlı olanları yuvarlayıp ortasına parmağınızla bastırıp çikolatalıları ise uzun rulo şekline getirip dilediğiniz boyda keserek yapabilirsiniz Şekillendirdiğimiz kurabiyeleri önceden ısıtılmış fırında fazla pembeleştirmeden pişiriyoruz Çikolata ve sıvı yağı benmari usulü eritip karıştırıyoruz Mısır gevreği ve cocopopsu rondodan geçiriyoruz Veya bir poşetin içine koyup bardağın dibiyle döverek de ufalayabilirsiniz Pişen kurabiyeleri soğuduktan sonra çikolataya batırıp mısır gevreği veya cocopops a buluyoruz Reçelli olanlara da parmağımızla oyduğumuz deliklere reçel koyarak tamamlıyoruz Yapacak olanlara kolaylıklar diliyorum

858,497Konular
982,003Mesajlar
29,986Kullanıcılar
Üst Alt