iltasyazilim
FD Üye
Mısır Unlu Dereotu Poğaça Tarifi İçin Malzemeler
*Yarım su bardağı zeytinyağı
*Yarım su bardağı ayçiçek yağı
*2 yumurta 1 nin sarısı üstüne
*1 su bardağı yoğurt
*1 tatlı kaşığı silme tuz
*2 paket kabartma tozu
*1 5 2 bardak mısır unu
*1 küçük demet dereotu
*34 dal maydanoz(isteğe bağlı)
*Yarım bardak kadar peynir
*Aldığı kadar un
ÜZERİ İÇİN:
*Ayırdığımız yumurta sarısı
*Çörek otu yada susam
Mısır Unlu Dereotu Poğaça Tarifi Yapılışı Dereotu, maydanoz, peynir ve unlar hariç diğer tüm hamur malzemeleri yoğurma kabına alınır Sonra yavaş yavaş mısır unu normal un koyularak yumuşak kulak memesi kıvamında hamur elde edilir Hamurumuzun içine ince ince doğramış olduğumuz dereotu maydanoz eklenir Evde bulunan herhangi bi peynir( ben o an kaşar peynir vardi onu kullandım ) Eklenerek hamurumuzu elde ederiz Mandalina büyüklüğünde bezeler alarak pişirme kağıdı serili tepsimize dizelim Üzerine ayırdığımız yumurta sarısını sürüp,çörek otu yada isteğe göre susam serpelim 200 derecelik fırında altı üstü kızarana dek pişirelim Deneyeceklere şimdiden afiyet olsun Not: tavsiye ederim mısır unu ile harika oluyor ?
*Yarım su bardağı zeytinyağı
*Yarım su bardağı ayçiçek yağı
*2 yumurta 1 nin sarısı üstüne
*1 su bardağı yoğurt
*1 tatlı kaşığı silme tuz
*2 paket kabartma tozu
*1 5 2 bardak mısır unu
*1 küçük demet dereotu
*34 dal maydanoz(isteğe bağlı)
*Yarım bardak kadar peynir
*Aldığı kadar un
ÜZERİ İÇİN:
*Ayırdığımız yumurta sarısı
*Çörek otu yada susam
Mısır Unlu Dereotu Poğaça Tarifi Yapılışı Dereotu, maydanoz, peynir ve unlar hariç diğer tüm hamur malzemeleri yoğurma kabına alınır Sonra yavaş yavaş mısır unu normal un koyularak yumuşak kulak memesi kıvamında hamur elde edilir Hamurumuzun içine ince ince doğramış olduğumuz dereotu maydanoz eklenir Evde bulunan herhangi bi peynir( ben o an kaşar peynir vardi onu kullandım ) Eklenerek hamurumuzu elde ederiz Mandalina büyüklüğünde bezeler alarak pişirme kağıdı serili tepsimize dizelim Üzerine ayırdığımız yumurta sarısını sürüp,çörek otu yada isteğe göre susam serpelim 200 derecelik fırında altı üstü kızarana dek pişirelim Deneyeceklere şimdiden afiyet olsun Not: tavsiye ederim mısır unu ile harika oluyor ?