Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Mısır Unlu Hindistan Cevizli Tatlı

Mısır Unlu Hindistan Cevizli Tatlı

iltasyazilim

FD Üye
Etkileşim
17
F-D Coin
58
Mısır Unlu Hindistan Cevizli Tatlı Tarifi İçin Malzemeler

*3 adet yumurta
*1 su bardağı eritilmiş tereyağ
*1 su bardağı mısır unu
*2 su bardağı un
*1 çay bardağı hindistan cevizi
*1 çay bardağı sıvı yağ
*1 çay kaşığı karbonat
*2 paket vanilyalı şeker

Şerbeti İçin;

*3 su bardağı şeker
*2 su bardağı su
*45 adet karanfil
*Yarım limon suyu

Süslemek İçin;

*Hindistan cevizi

Mısır Unlu Hindistan Cevizli Tatlı Tarifi Yapılışı Harika bir lezzet yerken ağızda kum gibi dağılan bir tatlı
İlk önce şerbeti için limon hariç malzemeleri tencereye alalım 1520* dakika kaynattıktan sonra limonuda ilave edip beş dakika daha kaynatıp ocaktan alıp soğumaya bırakalım Limon çok derseniz yarıya indirebilirsiniz ben böyle sevdiğim için yarım limon suyu ekledim
Bütün sıvı malzemelerimizi genişçe bir kaba alıp güzelce karıştıralım Kalan diğer malzemeleride ilave edip kulak memesi yumuşaklığından bir tık daha sert bir hamur elde edelim Eğer unlarımız az gelirse orantılı olarak mısır unu ve normal un ilavesi yapabilirsiniz Yumurtanın büyüklüğünden dolayı farklılık gösterebilir
Hamuru güzelce yoğurduktan sonra cevizden biraz daha büyük parçalar alıp yuvarlayıp fırın tepsisine dizelim Ben yuvarlak yaptım istenilen şekilde yapabilirsiniz
Önceden ısıtılmış 180 dereceli fırında kontrollü olarak pişirelim İlk sıcaklığının çıkmasını bekledikten sonra soğumuş olan şurubu tatlıların üstlerinden gezdirerek dökelim Şurubu güzelce çektikten sonra hindistan cevizi serpelim yada isterseniz hindistan cevizine bulayabilirsiniz Her yerine tercih size kalmış
AFİYET OLSUN

858,496Konular
981,719Mesajlar
29,787Kullanıcılar
noeltollenSon üye
Üst Alt