iltasyazilim
FD Üye
Mısır unu ile birbirinden lezzetli tariflere imza atabilirsiniz
Farklı kullanımı ile farklı lezzetlerin oluşmasını sağlayan mısır unlu yemeklere bayılacaksınız
Mısır ekmeğinde kalpler
Malzemeler:
3 çorba kaşığı dolusu mısır unu, 1 çorba kaşığı dolusu un, 1 adet yumurta, 1 tatlı kaşığı tozşeker, 1 çorba kaşığı sıvıyağ, 1 su bardağı süt, 1 paket kabartma tozu, 1 çay kaşığı tuz
Üzeri için:
1 paket labne peyniri, 2 çorba kaşığı dolusu, süzme yoğurt, 1’er çorba kaşığı ince kıyılmış, dereotu ve maydanoz, 1 çorba kaşığı susam, 78 adet kiraz domates
Hazırlanışı:
Yumurta ve tozşekeri çırpın Üzerine sıvıyağ, süt ve tuzu katıp karıştırın Un, mısır unu ve kabartma tozunu da ekleyin Kalp şeklindeki teflon kalıpları yağlayıp içlerine hamurdan dökün Önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında 20 dakika pişirin Üzeri için labne peyniri ve yoğurdu karıştırın Dereotu ve maydanozları da ekleyip karıştırın Ekmekleri servis tabağına yerleştirin Üzerlerine labneli karışımdan bir çorba kaşığı kadar koyun Diğer taraftan susamları yapışmaz yüzeyli bir tavaya koyup çok kısık ateşte tahta bir kaşıkla sürekli karıştırarak rengi dönene kadar kavurun Soğuduktan sonra ekmeklerin üstüne serpin Kiraz domateslerle süsleyip servis yapın
Mısır unlu biber
Malzemeler:
1 kg çarliston biber, 23 adet sivri biber, 2 çorba kaşığı zeytinyağı, 2 diş sarımsak, 1 litre su, 1 su bardağından bir parmak eksik mısır unu, Tuz, 150 gram küp doğranmış dil peyniri, 1 çorba kaşığı kıyılmış maydanoz, 100 gram rendelenmiş kaşar peyniri
Hazırlanışı:
Çarliston biberleri ikiye ayırıp çekirdeklerini çıkarın Fırında közleyip kabuklarını soyun 34 tanesini ayırıp kalanları şeritler halinde uzunlamasına doğrayın Zeytinyağını bir tavaya alıp ince kıyılmış sivri biberleri kavurun Üzerine dövülmüş sarımsak, tuz ve közlediğiniz şerit biberleri ekleyip birkaç dakika pişirin Kenara alıp sıcak tutun 1 litre su kaynatın Üzerine azar azar mısır unu ekleyin Topaklanmasını önlemek için sürekli karıştırarak 20 dakika pişirin Üzerine dil peyniri ve maydanoz ekleyin Tuzunu ayarlayın Mısırlı harcın 13'ünü bir fırın kabına yayın Biberli sarımsaklı malzemenin yarısını üzerine dökün Kalan mısır ununun yarısını biberlerin üzerine dökün Yeniden biberli sarımsak ve kalan mısır ununu tepsiye yerleştirin Kaşar peynirini serpin Ayırdığınız közlenmiş biberleri koyun Önceden ısıtılmış 250 derece fırında kaşar eriyene kadar tutup servis yapın
Mısır unlu fasulyeli börek
Malzemeler:
Hamur için:
1 kg un, Yeteri kadar ılık su, Tuz, 250 gram mısır unu, İçi için: İki buçuk su bardağı haşlanmış kuru fasulye, 1 litre süt, 1 su bardağı sıvıyağ,
Üzerine:
1 çay bardağı süt, 1 su bardağı sıvıyağ
Hazırlanışı:
Hamur için un, ılık su ve tuzu kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edene kadar yoğurun Yoğurduğunuz hamurdan ceviz büyüklüğünde bezeler koparın Her bir bezeyi pasta tabağı büyüklüğünde açın Her yufkanın üzerine bir buçuk çorba kaşığı mısır unu serpin Yufkaları yapışmaz yüzeyli bir tavada tek tek önlü arkalı kızartın Diğer tarafta kuru fasulyeyi ezip sütle karıştırın Yufkaları yerleştireceğiniz tepsiyi yağlayın 2 adet yufkayı tepsiye yayın Üzerine kuru fasulyeli karışımdan koyun 1 çorba kaşığı sıvıyağ gezdirin Her yufkanın arasına kuru fasulyeli karışımdan koyup, sıvıyağ gezdirin Bütün malzeme bitene kadar işlemi tekrarlayın En üstte kalan yufkanın üzerine süt ve sıvıyağ sürün Önceden ısıtılmış 170 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirin Ilındıktan sonra dilimleyerek servis yapın
Kaynak: Sofra
Farklı kullanımı ile farklı lezzetlerin oluşmasını sağlayan mısır unlu yemeklere bayılacaksınız
Mısır ekmeğinde kalpler
Malzemeler:
3 çorba kaşığı dolusu mısır unu, 1 çorba kaşığı dolusu un, 1 adet yumurta, 1 tatlı kaşığı tozşeker, 1 çorba kaşığı sıvıyağ, 1 su bardağı süt, 1 paket kabartma tozu, 1 çay kaşığı tuz
Üzeri için:
1 paket labne peyniri, 2 çorba kaşığı dolusu, süzme yoğurt, 1’er çorba kaşığı ince kıyılmış, dereotu ve maydanoz, 1 çorba kaşığı susam, 78 adet kiraz domates
Hazırlanışı:
Yumurta ve tozşekeri çırpın Üzerine sıvıyağ, süt ve tuzu katıp karıştırın Un, mısır unu ve kabartma tozunu da ekleyin Kalp şeklindeki teflon kalıpları yağlayıp içlerine hamurdan dökün Önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında 20 dakika pişirin Üzeri için labne peyniri ve yoğurdu karıştırın Dereotu ve maydanozları da ekleyip karıştırın Ekmekleri servis tabağına yerleştirin Üzerlerine labneli karışımdan bir çorba kaşığı kadar koyun Diğer taraftan susamları yapışmaz yüzeyli bir tavaya koyup çok kısık ateşte tahta bir kaşıkla sürekli karıştırarak rengi dönene kadar kavurun Soğuduktan sonra ekmeklerin üstüne serpin Kiraz domateslerle süsleyip servis yapın
Mısır unlu biber
Malzemeler:
1 kg çarliston biber, 23 adet sivri biber, 2 çorba kaşığı zeytinyağı, 2 diş sarımsak, 1 litre su, 1 su bardağından bir parmak eksik mısır unu, Tuz, 150 gram küp doğranmış dil peyniri, 1 çorba kaşığı kıyılmış maydanoz, 100 gram rendelenmiş kaşar peyniri
Hazırlanışı:
Çarliston biberleri ikiye ayırıp çekirdeklerini çıkarın Fırında közleyip kabuklarını soyun 34 tanesini ayırıp kalanları şeritler halinde uzunlamasına doğrayın Zeytinyağını bir tavaya alıp ince kıyılmış sivri biberleri kavurun Üzerine dövülmüş sarımsak, tuz ve közlediğiniz şerit biberleri ekleyip birkaç dakika pişirin Kenara alıp sıcak tutun 1 litre su kaynatın Üzerine azar azar mısır unu ekleyin Topaklanmasını önlemek için sürekli karıştırarak 20 dakika pişirin Üzerine dil peyniri ve maydanoz ekleyin Tuzunu ayarlayın Mısırlı harcın 13'ünü bir fırın kabına yayın Biberli sarımsaklı malzemenin yarısını üzerine dökün Kalan mısır ununun yarısını biberlerin üzerine dökün Yeniden biberli sarımsak ve kalan mısır ununu tepsiye yerleştirin Kaşar peynirini serpin Ayırdığınız közlenmiş biberleri koyun Önceden ısıtılmış 250 derece fırında kaşar eriyene kadar tutup servis yapın
Mısır unlu fasulyeli börek
Malzemeler:
Hamur için:
1 kg un, Yeteri kadar ılık su, Tuz, 250 gram mısır unu, İçi için: İki buçuk su bardağı haşlanmış kuru fasulye, 1 litre süt, 1 su bardağı sıvıyağ,
Üzerine:
1 çay bardağı süt, 1 su bardağı sıvıyağ
Hazırlanışı:
Hamur için un, ılık su ve tuzu kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edene kadar yoğurun Yoğurduğunuz hamurdan ceviz büyüklüğünde bezeler koparın Her bir bezeyi pasta tabağı büyüklüğünde açın Her yufkanın üzerine bir buçuk çorba kaşığı mısır unu serpin Yufkaları yapışmaz yüzeyli bir tavada tek tek önlü arkalı kızartın Diğer tarafta kuru fasulyeyi ezip sütle karıştırın Yufkaları yerleştireceğiniz tepsiyi yağlayın 2 adet yufkayı tepsiye yayın Üzerine kuru fasulyeli karışımdan koyun 1 çorba kaşığı sıvıyağ gezdirin Her yufkanın arasına kuru fasulyeli karışımdan koyup, sıvıyağ gezdirin Bütün malzeme bitene kadar işlemi tekrarlayın En üstte kalan yufkanın üzerine süt ve sıvıyağ sürün Önceden ısıtılmış 170 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirin Ilındıktan sonra dilimleyerek servis yapın
Kaynak: Sofra