Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Mısır Unlu Mama

Mısır Unlu Mama

iltasyazilim

FD Üye
Etkileşim
17
F-D Coin
19
Mısır Unlu Mama Tarifi İçin Malzemeler

*1 tatlı kaşığı tereyağı
*1 çorba kaşığı mısır unu
*1 yumurta
*aldığı kadar süt ve dilediğiniz kadar beyaz peynir

Mısır Unlu Mama Tarifi Yapılışı Kızım 2 5 yaşında olmasına rağmen malesef hala yumurtayı peyniri ayrı ayrı yemiyor Diğer öğünlerde ve çiğnemesinde sorun yok ama kahvaltıyı sevmediği için ve ben de onu yumurta ve peynirin vitamininden mahrum bırakmamak için sıkça bu tarifi yapıyorum Hem kıvamlı hem de doyurucu bir tarif olduğundan sizinle de paylaşmak istedim
Yapılışı çok basit; bildiğimiz mıhlamanın beyaz peynirli, sütlü ve yumurtalı hali
Bu arada bu tarif çok fazla süt alıyor
Bir miktar tereyağında bir çorba kaşığı mısır ununu kavurup sütle sulandırıyoruz, peyniri ufalayıp yine sütü döküyoruz, bolca dökebilirsiniz dediğim gibi epeyce süt alıyor Daha sonra yumurtayı kırıp pişmesini bekliyor ve yine gerekli miktarda süt ekliyoruz
Hepsi bu kadar
Yarasın
Not: mısır ununu marketlerde satılan hazır paketlerdense organik raflardan, aktarlardan veya doğal organik ürünler satan gıda dükkanlarından almayı tercih ediyorum

858,507Konular
982,856Mesajlar
33,082Kullanıcılar
iptvmaSon üye
Üst Alt