iltasyazilim
FD Üye
Mısır Unlu Mozaik Kek Tarifi İçin Malzemeler
*3 yumurta
*2 yemek kaşığı süt tozu
*8 yemek kaşığı mısır unu
*4 yemek kaşığı tatlandırıcı ( tadına bakarak karar verin)
*Bir kaç damla tereyağı aroması
*Bir kaç damla limon aroması
*Bir kaç damla vanilya aroması ( şart değil)
*1 paket kabartma tozu
*1 yemek kaşığı kakao
Mısır Unlu Mozaik Kek Tarifi Yapılışı Yumurtaları, süt tozu ve tatlandırıcıyı iyice çırpın Daha sonra tereyağı, limon ve vanilya aromasını ekleyin karıştırın Mısır unu ve kabartma tozunu da ekleyerek kek karışımını tamamlayın Dilimli kek kalıbını çok az tereyağı aromasıyla bir fırça yardımıyla yağlayın Karışımın çoğunu kalıba boşaltın, birazını ayırın Ayırdığınız karışıma kakao ekleyin ve kalıba döküp çatalla hafifçe karıştırın 180 derecede üzeri hafif kızarana kadar pişirin İçinin pişip pişmediğini kürdan yardımıyla kontrol edebilirsiniz Afiyet olsun
NOT : Mısır unu tolere edilen gıdalar arasında 1 tatlı kaşığı hakkınız bulunmakta Bu keki 16 dilime bölerek günde 1 dilim şeklinde tüketebilirsiniz
Dilimleri alüminyum folyoya sararak buzlukta muhafaza edebilirsiniz
*3 yumurta
*2 yemek kaşığı süt tozu
*8 yemek kaşığı mısır unu
*4 yemek kaşığı tatlandırıcı ( tadına bakarak karar verin)
*Bir kaç damla tereyağı aroması
*Bir kaç damla limon aroması
*Bir kaç damla vanilya aroması ( şart değil)
*1 paket kabartma tozu
*1 yemek kaşığı kakao
Mısır Unlu Mozaik Kek Tarifi Yapılışı Yumurtaları, süt tozu ve tatlandırıcıyı iyice çırpın Daha sonra tereyağı, limon ve vanilya aromasını ekleyin karıştırın Mısır unu ve kabartma tozunu da ekleyerek kek karışımını tamamlayın Dilimli kek kalıbını çok az tereyağı aromasıyla bir fırça yardımıyla yağlayın Karışımın çoğunu kalıba boşaltın, birazını ayırın Ayırdığınız karışıma kakao ekleyin ve kalıba döküp çatalla hafifçe karıştırın 180 derecede üzeri hafif kızarana kadar pişirin İçinin pişip pişmediğini kürdan yardımıyla kontrol edebilirsiniz Afiyet olsun
NOT : Mısır unu tolere edilen gıdalar arasında 1 tatlı kaşığı hakkınız bulunmakta Bu keki 16 dilime bölerek günde 1 dilim şeklinde tüketebilirsiniz
Dilimleri alüminyum folyoya sararak buzlukta muhafaza edebilirsiniz