iltasyazilim
FD Üye
Mısır Yağlası
Malzemeler:
2 su bardağı mısır unu
Tereyağ
su, tuz, peynir veya çökelek
Yapılışı: Normal bir tencerede su kaynatılır Bir miktar tuz ilave edilir Kaynayan suya mısır unu yavaş yavaş katılır Topaklanmaması için düzenli bir şekilde kıvamına gelene kadar karıştırılır Arzu edilirse içine bir miktar peynir ilave edilir Kaselere bölünür Ayrı bir kapta tereyağı iyice kızdırılır Sonra kaselerin üzerine eşit miktarda gezdirilir Sıcak servis yapılır
Malzemeler:
2 su bardağı mısır unu
Tereyağ
su, tuz, peynir veya çökelek
Yapılışı: Normal bir tencerede su kaynatılır Bir miktar tuz ilave edilir Kaynayan suya mısır unu yavaş yavaş katılır Topaklanmaması için düzenli bir şekilde kıvamına gelene kadar karıştırılır Arzu edilirse içine bir miktar peynir ilave edilir Kaselere bölünür Ayrı bir kapta tereyağı iyice kızdırılır Sonra kaselerin üzerine eşit miktarda gezdirilir Sıcak servis yapılır