Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Mısırlı Baklalı Tavşan Yahnisi Tarifi Resimli

Mısırlı Baklalı Tavşan Yahnisi Tarifi Resimli

iltasyazilim

FD Üye
Katılım
Ara 25, 2016
Mesajlar
0
Etkileşim
17
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
58
Mısırlı Baklalı Tavşan Yahnisi
Mısırlı Baklalı Tavşan Yahnisi nasıl yapılır
Resimli Mısırlı Baklalı Tavşan Yahnisi Tarifi



Mısırlı Baklalı Tavşan Yahnisi Malzemeleri :

12 tatlı kaşığı tuzlu
1 tavşan (takriben 1250 g, 8'e bölünmüş)
4 çorba kaşığı un
2 tatlı kaşığı kırmızıbiber
14 tatlı kaşığı kekik
bir tutam karabiber (taze çekilmiş)
1 12 çorba kaşığı ayçiçek yağı
1 soğan (fazla kocaman doğranmış)
1 diş sarımsak (ince kıyılmış)
75 cl (3 su bardağı) tuzsuz tavuk suyu
1 olgun domates (kabuğu soyulup, çekirdekleri çıkarıldıktan sonradan, kocaman doğranmış)
500 g taze patates (yıkanıp, kabukları tamamen fırçalandıktan ya da soyulduktan daha sonra, yaklaşık 1 cm kalınlığında dilimlenmiş)
2 konserve darı (herkes 6 parçaya indirimli)
225 g iç bakla


Mısırlı Baklalı Tavşan Yahnisi Tarifi

Tavşan parçalarının üstüne tuzun yarısını serpin Bir tepside un, kırmızıbiber, kekik ve karabiberi karıştırıp, tavşan parçalarını üzerinde başaşağı ederek, her yanlarının karışıma bulanmasını sağlayın Ayçiçek yağının 1 çorba kaşığını bir tencereye koyup, tencereyi orta ateşe oturtarak, yağı ısıtın Isınınca tavşan parçalarını koyup, her iki yüzleri de altın sarısı bir renk alıncaya dek, tepetaklak ederek kızartın Sonra delinmiş spatulayla bir tabağa çıkarın

Kalan ayçiçek yağını tencereye koyup, ısınınca soğanı ekleyin ve kesintisiz karıştırarak, saydamlaşıncaya dek (yaklaşık 4 dakika) pişirin Sarımsağı ekleyip, 30 saniye daha pişirdikten sonra, tavşan parçalarını koyarak, karışımı suyunun 13'ünü çekinceye değin(4 5 dakika) pişirin Tavuk suyunu ve domatesleri ekleyip, bir taşım kaynattıktan daha sonra, ateşi kısın ve tencerenin kapağını kapatarak, tavşan parçalarını adamakıllı yumuşayıncaya dek (takriben 35 dakika) pişirin

sırası gelmişken patatesleri bir tencereye koyup, üstlerini kaplayacak değin su ekledikten sonra, tencereyi orta ateşe oturtarak, suyu bir taşım kaynatın Kaynayınca ateşi kısıp, patatesleri adamakıllı yumuşayıncaya değin (yaklaşık 5 dakika) pişirin

Patatesler pişerken, başka bir tencereye 1 litre (4 su bardağı) su koyup, tencereyi harlı ateşe oturtarak, bir taşım kaynatın Kaynayınca mısır parçalarını koyup, 5 dakika pişirdikten sonradan, tencereyi ateşten alarak, haşlanmış mısırları delikli spatulayla birtabağa çıkarın Öbürtenceredeki patates dilimlerini delikli spatulayla birtabağa çıkarıp, iç baklaları patateslerin pişme suyunda 8 10 dakika haşlayın Daha Sonra tencereyi ateşten alıp, baklaları bir süzgeçte süzerek, bir kenara bırakın

Tavşan parçaları pişince iç baklaları ve kalan tuzu ekleyip, karışımı kisık ateşte 2 3 dakika daha pişirin Patates dilimlerini ve mısır parçalarını 4 çorba kâsesine bölüştürüp, tencereyi ateşten alarak, tavşan yahnisini de kâselere bölüştürün ve bekletmeden servis yapın *
 
858,481Konular
981,442Mesajlar
29,603Kullanıcılar
_yunusok_72Son üye
Üst Alt