iltasyazilim
FD Üye
MALZEMELER
1 su bardağı Amerikan Pirinci
8 adet büyük boy dolma biber
114 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı toz karabiber
400 gr Konserve barbunya fasulyesi (suyu süzülmüş)
300 gr Konserve mısır (suyu süzülmüş)
1 baş orta boy doğranmış soğan
1 çay bardağı çekilmiş ceviz içi
100 gr Doğranmış yeşil acı biber
12 çay kaşığı toz kimyon
50 gr Kaşar peyniri (isteğe bağlı)
Süslemek için kırmızı biber halkaları
HAZIRLANIŞI
Biberlerin saplarını çıkarın ve içindeki çekirdeklerini ayıklayıp yıkayın Biberleri bir tencerede kapağı kapalı olarak 5 dakika kadar haşlayarak suyunu süzün Biberlerin içini tuz ve toz biber ile ovarak bir kenarda bekletin Bir kabın içinde pirinç, fasulye, mısır, soğan, ceviz, acı biber, kimyon ve 1 çay kaşığı tuzu iyice karıştırın Biberlerin içini pirinç karışımı ile doldurun Dolmaları fırın kabına dizip üzerini folyo kağıt ile örtün 250 derece fırında yaklaşık 2030 dakika pişirin Tepsinin üzerindeki folyoyu çıkarıp dolmaların üzerine kaşar peyniri serpiştirin Peynir eriyene kadar 5 dakika daha fırınlayın Üzerini kırmızı biber ile süsleyerek servis yapın
1 su bardağı Amerikan Pirinci
8 adet büyük boy dolma biber
114 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı toz karabiber
400 gr Konserve barbunya fasulyesi (suyu süzülmüş)
300 gr Konserve mısır (suyu süzülmüş)
1 baş orta boy doğranmış soğan
1 çay bardağı çekilmiş ceviz içi
100 gr Doğranmış yeşil acı biber
12 çay kaşığı toz kimyon
50 gr Kaşar peyniri (isteğe bağlı)
Süslemek için kırmızı biber halkaları
HAZIRLANIŞI
Biberlerin saplarını çıkarın ve içindeki çekirdeklerini ayıklayıp yıkayın Biberleri bir tencerede kapağı kapalı olarak 5 dakika kadar haşlayarak suyunu süzün Biberlerin içini tuz ve toz biber ile ovarak bir kenarda bekletin Bir kabın içinde pirinç, fasulye, mısır, soğan, ceviz, acı biber, kimyon ve 1 çay kaşığı tuzu iyice karıştırın Biberlerin içini pirinç karışımı ile doldurun Dolmaları fırın kabına dizip üzerini folyo kağıt ile örtün 250 derece fırında yaklaşık 2030 dakika pişirin Tepsinin üzerindeki folyoyu çıkarıp dolmaların üzerine kaşar peyniri serpiştirin Peynir eriyene kadar 5 dakika daha fırınlayın Üzerini kırmızı biber ile süsleyerek servis yapın