iltasyazilim
FD Üye
Mısırlı Buğday Çorbası Tarifi İçin Malzemeler
*1 su bardağı haşlanmış buğday
*1 çay bardağı haşlanmış mısır
*Et suyu – su
*Tuz
Terbiyesi için ;
*2 su bardağı yoğurt
*1 yumurta sarısı
*1 yemek kaşığı un
*Üzeri için sıvı yağ, nane
Mısırlı Buğday Çorbası Tarifi Yapılışı Buğday güzelce yıkanıp tencereye alınır Üzerine su ilave edilip bir taşım kaynatılır Ocaktan alınıp kapağı kapalı 1 gece bekletilir ( buğday şişmiş ve yumuşamış oluyor) Ertesi gün içerisine et suyu veya su ilave edilip ocağa konulup kaynamaya bırakılır Kaynamaya başlayınca mısırlar eklenip, bir taşım daha kaynatılır Ayrı yerde terbiyesi hazırlanır Çorbanın suyu ile ılıştırılıp çorbaya eklenip tuz ilave edilir Biraz daha kaynadıktan sonra üzerine naneli yağ yakılıp sıcak olarak servis edilir
Afiyet olsun
*1 su bardağı haşlanmış buğday
*1 çay bardağı haşlanmış mısır
*Et suyu – su
*Tuz
Terbiyesi için ;
*2 su bardağı yoğurt
*1 yumurta sarısı
*1 yemek kaşığı un
*Üzeri için sıvı yağ, nane
Mısırlı Buğday Çorbası Tarifi Yapılışı Buğday güzelce yıkanıp tencereye alınır Üzerine su ilave edilip bir taşım kaynatılır Ocaktan alınıp kapağı kapalı 1 gece bekletilir ( buğday şişmiş ve yumuşamış oluyor) Ertesi gün içerisine et suyu veya su ilave edilip ocağa konulup kaynamaya bırakılır Kaynamaya başlayınca mısırlar eklenip, bir taşım daha kaynatılır Ayrı yerde terbiyesi hazırlanır Çorbanın suyu ile ılıştırılıp çorbaya eklenip tuz ilave edilir Biraz daha kaynadıktan sonra üzerine naneli yağ yakılıp sıcak olarak servis edilir
Afiyet olsun