iltasyazilim
FD Üye
Mısırlı Pilav (Karanfilli) Tarifi İçin Malzemeler
*1 su bardağı pirinç
*1 yemek kaşığı şehriye
*1 yemek kaşığı mısır
*1 yemek kaşığı tereyağı
*1 5* yada 2** bardak su (pirinçinizin çeşidine göre değişir tabi )
*1 çay kaşığı tuz
*10 adet karanfilin topu( karanfilin ucundaki tomurcuğu pilav içerisine ezeceğiz )
*Karabiber
Mısırlı Pilav (Karanfilli) Tarifi Yapılışı Pirinci iyice yıkayıp tuzlu sıcak suda yarım saat kadar bekletiyoruz
Su soğumuş oluyor Pirinci kırmadan iyice ovuyoruz nişastası suya çıksın diye Süzüp iyice yıkıyoruz
Tereyağın da şehriyemizi kavuruyoruz
Pirinci ekleyip, kavuruyoruz
Mısırları ekliyoruz
Sıcak suyu ekliyor ve karanfil tomurcuklarını elimizle eziyor serpiyoruz
Tuz ve karabiber ekleyip kısık ateşte demlene demlene pişmeye bırakıyoruz
Tane tane mis kokulu pirinç pilavımız hazır
Şifa olsunnn
*1 su bardağı pirinç
*1 yemek kaşığı şehriye
*1 yemek kaşığı mısır
*1 yemek kaşığı tereyağı
*1 5* yada 2** bardak su (pirinçinizin çeşidine göre değişir tabi )
*1 çay kaşığı tuz
*10 adet karanfilin topu( karanfilin ucundaki tomurcuğu pilav içerisine ezeceğiz )
*Karabiber
Mısırlı Pilav (Karanfilli) Tarifi Yapılışı Pirinci iyice yıkayıp tuzlu sıcak suda yarım saat kadar bekletiyoruz
Su soğumuş oluyor Pirinci kırmadan iyice ovuyoruz nişastası suya çıksın diye Süzüp iyice yıkıyoruz
Tereyağın da şehriyemizi kavuruyoruz
Pirinci ekleyip, kavuruyoruz
Mısırları ekliyoruz
Sıcak suyu ekliyor ve karanfil tomurcuklarını elimizle eziyor serpiyoruz
Tuz ve karabiber ekleyip kısık ateşte demlene demlene pişmeye bırakıyoruz
Tane tane mis kokulu pirinç pilavımız hazır
Şifa olsunnn