Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Misket Köfteli Sulu Patates Yemeği

Misket Köfteli Sulu Patates Yemeği

iltasyazilim

FD Üye
Etkileşim
17
F-D Coin
14
Misket Köfteli Sulu Patates Yemeği Tarifi İçin Malzemeler Köfte için;

*250 gram dana kıyma
*Yarım çay bardağı su
*2 yemek kaşığı kuru ekmek (ben robotlar geçiriyorum böylelikle israf etmemiş oluyoruz) yoksa galete unu
*1 yumurta
*Yeterince tuz
*Baharat isteğe bağlı, ben karabiber ve acı pul biber kullandım nasıl seviyorsanız ölçü yü siz ayarlayın, ben yarım çay kaşığı karabiber ,1 çay kaşığı pul biber kullandım
*2 orta boy patates
*1 küçük soğan
*Patatesleri kızartmak için sıvı yağ
*1 tatlı kaşığı biber salçası
*1 tatlı kaşığı domates salçası
*Yeterince tuz
*Yarım çay kaşığı karabiber
*1 çay kaşığı pul biber
*Kaynar su

Misket Köfteli Sulu Patates Yemeği Tarifi Yapılışı Başta köftelerimizi hazırlayalım, kıymamızı, yumurtamızı ,galeta unu, tuz ve baharatları ve yarım çay bardağı su yu bir kaba alıp iyice yoğuralım ,misket şeklini verip iki yemek kaşığı yağ ile kızartalım, kızarınca bir tabağa alalım ardından küp şeklinde doğradığımız patatesleri kızartıp onları da bir tabağa alalım ,daha sonra köfte kızartığımız tavadaki yağın içerisinde ufak ufak doğradığımız soğanları kavuralım, içerisine salça tuz ve baharatları ekleyelim, ardından köfte ve patateslerimizi ekleyip bir kaç sefer karıştıralım, sonra üstüne çıkacak kadar kaynar su ilave edelim ,kaynadıktan sonra kısık ateşte 15 20 dakika pişirelim, afiyet olsun

858,505Konular
982,690Mesajlar
33,051Kullanıcılar
TahirGunduzSon üye
Üst Alt