iltasyazilim
FD Üye
Mişoriz Tarifi İçin Malzemeler
*1 tane köy tavuğu veya horozu
*3 litre su
*Tuz
*3 tane soğan
*3 su bardağı pirinç
Mişoriz Tarifi Yapılışı Köy tavuğunu ayıklayıp yıkayıp düdüklüye koyun Üzerini geçecek kadar (3 litre *yazdım) sıcak su koyun, 3 tatlı kaşığı kadar da tuz koyup pişmeye bırakın 1 saat sonra pişip pişmediğini kontrol edin, pişmemişse biraz daha pişirebilirsiniz
Tavuklar pişince tavukları bir kenara koyun, suyu ile pilav yapılacak
Pilav tenceresine robotta çekilmiş soğanları koyup sıvı yağ ve biraz tuzla kavurun Yıkanmış süzülmüş pirinçleri koyup kavurmaya devam edin ve tavuğu pişirdiğimiz suyu ilave edin Pirinçler pişince pilavı bir tepsiye dökün, üzerine etleri dizip 200 derece fırında 15 dk kızartın afiyet olsun
Not: Bu tarifi genelde salçalı yaparız öyle daha lezzetli olduğunu düşünüyorum siz ikisini de deneyebilirsiniz
*1 tane köy tavuğu veya horozu
*3 litre su
*Tuz
*3 tane soğan
*3 su bardağı pirinç
Mişoriz Tarifi Yapılışı Köy tavuğunu ayıklayıp yıkayıp düdüklüye koyun Üzerini geçecek kadar (3 litre *yazdım) sıcak su koyun, 3 tatlı kaşığı kadar da tuz koyup pişmeye bırakın 1 saat sonra pişip pişmediğini kontrol edin, pişmemişse biraz daha pişirebilirsiniz
Tavuklar pişince tavukları bir kenara koyun, suyu ile pilav yapılacak
Pilav tenceresine robotta çekilmiş soğanları koyup sıvı yağ ve biraz tuzla kavurun Yıkanmış süzülmüş pirinçleri koyup kavurmaya devam edin ve tavuğu pişirdiğimiz suyu ilave edin Pirinçler pişince pilavı bir tepsiye dökün, üzerine etleri dizip 200 derece fırında 15 dk kızartın afiyet olsun
Not: Bu tarifi genelde salçalı yaparız öyle daha lezzetli olduğunu düşünüyorum siz ikisini de deneyebilirsiniz