iltasyazilim
FD Üye
Miss Cheddar Peynirli Hamburger Tarifi İçin Malzemeler Hamburger ekmeği için:
*1 su bardağı ılık su
*1 su bardağı ılık süt
*Yarım su bardağı sıvı yağ
*3 yemek kaşığı şeker
*1 tatlı kaşığı tuz
*Kulak memesi kıvamından birazcık cıvık olana kadar un(yaklaşık 5 6 su bardağı )
*2 tatlı kaşığı kuru instant maya
Köftesi için :
*Yarım kilo az yağlı kıyma
*1 paket knorr köfte harcı
*Yarım çay bardağı su
*1 çay kaşığı tuz
Üzeri için:
*Susam ve su
Miss Cheddar Peynirli Hamburger Tarifi Yapılışı
Öncelikle su süt şeker ve mayayı derin bir kapta karıştıralım ve 15 dk kadar dinlendirip mayalanmasını bekleyelim, daha sonra tuz ve yağımızı da ekleyip karıştıralım ,unumuzu da azar azar ekleyip yoğurmaya devam edelim, hafif ele yapışan bir kıvam elde ettikten sonra hemen hamuru eşit 2 parçaya bölelim ve oklava yardımıyla her 2 parçayı da küçük bir çay tepsisi büyüklüğünde açıp 2 parçayı üst üste koyalım ve istediğimiz büyüklükte ağzı yuvarlak bir kase ile üzerine bastırarak oyuk hamurumuzu çıkaralım ,bu işlemi yaklaşık 8 defa yaptım ben çıkan küçük parçaları yağlanmış fırın tepsisine yerleştirelim ve üstlerini hafif su ile ıslatarak susam serpelim ve 200 derece önceden ısınmış fırınımızda üstleri pişene kadar pişirelim
*1 su bardağı ılık su
*1 su bardağı ılık süt
*Yarım su bardağı sıvı yağ
*3 yemek kaşığı şeker
*1 tatlı kaşığı tuz
*Kulak memesi kıvamından birazcık cıvık olana kadar un(yaklaşık 5 6 su bardağı )
*2 tatlı kaşığı kuru instant maya
Köftesi için :
*Yarım kilo az yağlı kıyma
*1 paket knorr köfte harcı
*Yarım çay bardağı su
*1 çay kaşığı tuz
Üzeri için:
*Susam ve su
Miss Cheddar Peynirli Hamburger Tarifi Yapılışı
Öncelikle su süt şeker ve mayayı derin bir kapta karıştıralım ve 15 dk kadar dinlendirip mayalanmasını bekleyelim, daha sonra tuz ve yağımızı da ekleyip karıştıralım ,unumuzu da azar azar ekleyip yoğurmaya devam edelim, hafif ele yapışan bir kıvam elde ettikten sonra hemen hamuru eşit 2 parçaya bölelim ve oklava yardımıyla her 2 parçayı da küçük bir çay tepsisi büyüklüğünde açıp 2 parçayı üst üste koyalım ve istediğimiz büyüklükte ağzı yuvarlak bir kase ile üzerine bastırarak oyuk hamurumuzu çıkaralım ,bu işlemi yaklaşık 8 defa yaptım ben çıkan küçük parçaları yağlanmış fırın tepsisine yerleştirelim ve üstlerini hafif su ile ıslatarak susam serpelim ve 200 derece önceden ısınmış fırınımızda üstleri pişene kadar pişirelim