Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Moda Sahnesi, Kültür Bakanlığı'na açtığı davayı kazandı

Moda Sahnesi, Kültür Bakanlığı'na açtığı davayı kazandı
0
62

dagcı

FD Üye
Etkileşim
3
F-D Coin
66

Türkiye'nin önde gelen tiyatrolarından Moda Sahnesi'nin dayanak talebi, Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından geçen yıl reddedilmişti.

2021-2022 döneminde Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından keyfi biçimde tiyatro dayanağından yoksun bırakılan Moda Sahnesi, Dostoyevski'nin "Yeraltından Notlar" oyunu için 8. husus münasebet gösterilerek verilen "destekten mahrum bırakma" kararına karşı dava açmıştı.

'HUKUKA AYKIRI' KARARI

Ankara 17. Yönetim Mahkemesi, Bakanlığın tiyatrolara dayanak verirken "somut münasebetler ortaya koyması" gerektiğini vurguladı, "salt takdir yetkisine dayalı olarak tesis edilen işlem"in hukuka ters olduğuna hükmetti.

Gelişme, Moda Sahnesi'nin resmi Twitter hesabından paylaşıldı.

NE OLMUŞTU?

Resmi ismiyle “Kültür ve Turizm Bakanlığı’na bağlı Özel Tiyatrolara Yardım Kıymetlendirme Komisyonu"; 2021-2022 dönemi için Moda Sahnesi'nin yaptığı takviye başvurusunu reddetmiş, bunu ilgili yönetmeliğin "sanatsal yetersizliği" de içeren 8. hususuna dayandırmıştı.

Kıymetlendirme Komisyonu’nun iki üyesi red münasebetlerini, "Türk örf ve adetlerine, geleneklerine muhalif oyunlar sergiliyorlar" diyerek açıklamışlardı.

Moda Sahnesi, Kültür Bakanlığı'nın özel tiyatrolara verdiği takviyeden yararlandırılmaması üzerine bir açıklama yaparak, mevzuyu mahkemeye taşıyacağını duyurmuştu.