Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Modem Arayüzüne Girme (Resimli Anlatım)

Hoş geldin! samir badr tarafından topluluğumuza katılmaya davet edildiniz. Kaydolmak için lütfen burayı tıklayın.
Modem Arayüzüne Girme (Resimli Anlatım)
0
141

makaleci

FD Üye
Etkileşim
8
F-D Coin
73
f54e88672eb8bb27a44772e5ddbacc5a_1550843577-b.jpg

İnternet kontağı olmadan modemin arayüzüne bağlanabilirsiniz. Ama bilgisayar yahut akıllı cihazlarınızın modeme bağlı olması gereklidir. Bütün modemlerin local ip adresi : 192.168.1.1
dir. Bu local ip adresine bağlanabilmek için ise, bilgisayarınızda bir internet tarayıcısı olması gereklidir. Her modemin arayüzü farklıdır gelgelelim çalışma mantığı birebirdir. Ondan ötürü biz, günümüzde en çok kullanılan Huawei modem üzerinden açıklama yapacağız. 

Modem Arayüzüne Giriş Yapmak

Aşağıdaki fotoğrafta gördüğünüz üzere, tarayıcıya modemin ip adresini yazdım. Daha sonra ENTER tuşuna basarak modemin arayüzüne giriş yaptım. Modemin arayüzü sizden şifre isteyecektir. Ondan ötürü hangi sağlayıcıdan internet aldığınızı bilmeniz çok değerli.

İnternet sağlayıcınız Ttnet ise haberler umumide : 

Kullanıcı ismi : admin

Şifre : ttnet

İnternet sağlayıcınız Vodafone ise malumatlar umumide : 

Kullanıcı ismi: vodafone

Şifre : vodafone

Şayet farklı bir internet sağlayıcısı yahut modem kullanıyorsanız arama motorlarını kullanın. İnternet üzerinde modeminizin local giriş haberleri sunulacaktır lakin ekseriyetle bütün modemlerde olan giriş malumatları yukarıdaki üzeredir.
4173-2-e1e7ca911a7b8f29738ff9b43d31af27.jpg
4173-3-e1e7ca911a7b8f29738ff9b43d31af27.jpg
Modem Arayüzü

Aşağıdaki fotoğraftaki üzere ahir modemin arayüzüne giriş yaptık. Her modemin arayüzü farklı dizaynlarda ve biçimlerdedir. Fakat çalışma mantıkları birebirdir. 
4173-5-e1e7ca911a7b8f29738ff9b43d31af27.jpg
Durum => Aygıt kısmında modemin haberleri görülmektedir. Bu hususta çokça detaya girmek istemiyorum. Eser ismi kısmından modeminizin markasını görebilirsiniz. Burada donanım yazılım versiyonları ve modemin mac adresi görülmektedir. Modemin çalıştığı vade ise, modemin hiç kapanmadan çalıştığı saattir. Bizim modemimiz 294 saattir  çalışıyormuş. İlerleyen vakitlerde, port açmayı, modeme bağlanan kimseleri görmeyi, modemden istenilmeyen bireyleri engellemeyi, modemden cihaza sabit local ip vermeyi göstereceğim.

858,500Konular
982,391Mesajlar
32,980Kullanıcılar
maliaktan71Son üye
Üst Alt