iltasyazilim
FD Üye
Modeminizin el verdigi sekilde internete baglanabilmek için bir kaç ince ayar çekmekyeterli olabiliyor aslinda Çevirmeli ag bagdastiriciniz, modeminiz ve ag sisteminizde yapacaginiz degisiklikler bunu yeterli kilacaktir! Peki nedir ve nasil yapilir bu degisiklikler? Iste hepsi asagida 1 Adim: Çevirmeli ag´a girin, varsayilan baglantiniza (Baglantim, Baglantim1 vs vs) sag tiklayip ozelliklerine girin, Sunucu türleritiklayin, asagidaki NetBEUIve IPXSPXyanlarindaki kutucuklardaki tiklari kaldirin, sadece TCPIPisaretli olsun Daha sonra Gelismis ayarlara girin, tum tiklari kaldirin, (aga oturum açveri sikistirmasigibi herseyin tiklarini kaldirin) TCPIP Ayarlarina girin IP baslik sikistirmasini kullantikini kaldirin ve tamam diyerek en basa gelin (NOT:Veri sikistirmasi islemini deneyerek degistirebilirsiniz, devrede ya da devre disi iken hiz oranina göre) 2 Adim: Ag komsularima sag tiklayin ya da denetim masasindan Aga çift tiklayin Çevirmeli bagdastiriciseçin Bagdastiricilarsekmesini seçerek sadece TCPIPkalana dek tüm seçili tiklari kaldirin Tamam diyerek Agözelliklerine geri gelin TCPIP Çevirmeli bagdastiriciseçin, özelliklerine girin, DNS sekmesine tiklayin DNS devreden çikartseçin, WINS sekmesine tiklayin ve WINS çözünürlügünü iptal etdügmesini isaretleyin ve tüm pencereler kapanana kadar Tamam deyin Bilgisayarinizi yeniden baslatin ve Windows´un yeni sürücüleri yüklemesine izin verin 3 Adim: Çevirmeli Agklasörüne girin, varsayilan baglantiniza sag tiklayip özelliklerine oradan da modem özelliklerine girin ve Max hizkutucugunu 115200bps hizina getirin Daha sonra arama özelliklerinde sadece Çevirmeden önce çevir sesi beklekalacak sekilde tüm tiklari kaldirin Daha sonra Gelismisdügmesine basarak, sadece Hata denetimini kullanve yanindaki Akis denetimini kullani da seçerek Donanim (RTSCTS)seçin Isterseniz asagida bulunan modem string kutusuna S11 50 yazin, bu sekilde (eger modeminiz destekliyorsa ki muhtemelen destekler) modem numarayi daha hizli çevirecek sonra Port ayarlarina girin ve iki imleci de MAX konumuna getirin tamam diyerek çikin
Alintidir
Alintidir
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.