Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Modern Şiir Geleneği

Modern Şiir Geleneği
0
113

ahmet0135

FD Üye
Etkileşim
85
F-D Coin
0
Modern Şiir Geleneği Ozellikleri

Modern Şiir Geleneği Hakkında Bilgi

Şiir geleneği daha once yaşamış şairlerin eserleriyle oluşmuştur Geleneği oluşturan şairler arasında sanat anlayışı bakımından ilişki vardır Halk ve aydın, tarihi akış icerisinde kendi dilleriyle kendi şiir geleneklerini oluşturmuşlardır

Modern Şiir Geleneği

Bu şiir geleneğinde şiirde olcunun, nazım biriminin ve kafiyenin şart olmadığı savunulmuş ve olcusuz ve kafiyesiz şiirlerin ornekleri verilmiştir

Sanatlı soyleyişin yerine yalın ve tabii soyleyiş benimsenmiştir

Her turlu konu işlenmiştir

Nazım birimi kullanılmamıştır

Serbest şiir tarzı benimsenmiştir

Şiirlerde sozcuk dizilişi ve ic ahenk on plandadır

Modern Şiir Geleneğinden Ornek:

ANLATAMIYORUM

Ağlasam sesimi duyar mısınız, Mısralarımda;
Dokunabilir misiniz, Gozyaşlarıma, ellerinizle?
Bilmezdim şarkıların bu kadar guzel,
Kelimelerinse kifayetsiz olduğunu
Bu derde duşmeden once

Bir yer var, biliyorum;
Her şeyi soylemek mumkun;
Epeyce yaklaşmışım, duyuyorum;
Anlatamıyorum

Orhan Veli Kanık

Similar threads

Modern Şiir Geleneği Özellikleri Çağdaş Şiir Geleneği Hakkında Data Şiir geleneği daha önce yaşayan şairlerin eserleriyle oluşmuştur Geleneği yaratıcı şairler arasında sanat anlayışı bakımından ilişki vardır Ahali ve aydın, tarihi akıntı içerisinde kendi dilleriyle kendi şiir geleneklerini...
Cevaplar
0
Görüntüleme
99
Şiir gelenekleri Şiir gelenekleri nelerdir Madde madde şiir gelenekleri Halk Şiiri Geleneği Irk Şiiri Geleneği ve Özellikleri Divan Şiiri Geleneği Divan Şiiri Geleneği ve Özellikleri Modern Şiir Modern Şiir Geleneği ŞİİR VE GELENEK Bir toplumda kuşaktan kuşağa iletilen kültürel...
Cevaplar
0
Görüntüleme
87
tur k şiir gelenekleri ve ozellikleri 1 Halk Şiiri Geleneği ve Ozellikleri Halkın icinden yetişmiş ve cğu kuryazar lmayan sanatcılar tarafından luşturulmuştur Şiirler, sade bir halk Turkcesiyle soylenmiştir Nazım birimi larak dortluk kullanılmıştır Hece vezni kullanılmıştır Kafiyeye...
Cevaplar
0
Görüntüleme
141
cins k şiir gelenekleri ve özellikleri 1 Ahali Şiiri Geleneği ve Özellikleri Halkın içinden yetişmiş ve çğu kuryazar lmayan sanatçılar göre luşturulmuştur Şiirler, sade bir millet Türkçesiyle söylenmiştir Nazım birimi larak dörtlük kullanılmıştır Hece vezni kullanılmıştır Kafiyeye...
Cevaplar
0
Görüntüleme
80
Orhan Veli Kanık Anlatamıyorum Şiirinin sozleri Anlatamıyorum Şiiri Orhan Veli Kanık Orhan Veli Kanık Anlatamıyorum Şiiri Sozu ANLATAMIYORUM Ağlasam sesimi duyar mısınız, Mısralarımda; Dokunabilir misiniz, Goz yaşlarıma, ellerinizle? Bilmezdim şarkıların bu kadar guzel...
Cevaplar
0
Görüntüleme
95
858,462Konular
981,121Mesajlar
29,532Kullanıcılar
Üst Alt