iltasyazilim
FD Üye
30 dak Hazırlık: 5 dak | Pişirme: 25 dak | Servis: 2 Kişilik
Farklı ve değişik Et Yemekleri arayanlar için çok güzel bir tarifim var! Moğol Usulü Et hem pratik hem de çok lezzetli
Malzemeler:
12 bardak Esmer Şeker
12 bardak Su
12 bardak Soya Sosu
2 dal Taze Soğan
500 gram Dana Eti
3 diş Sarımsak (rende)
1 çk Zencefil (rende
14 bardak Mısır Nişastası
Sıvıyağ
Adımlar:
Mısır nişantasını etlerin üzerine dökün ve harmanlayın
Soya sosu, su, esmer şeker, zencefil, sarımsak ve iki yemek kaşığı sıvıyağı bir sos tavasına alın, kaynadıktan sonra altını kısıp 1015 dakika pişirin
Etleri tuz ve karabiber ile tatlandırıp, kızgın tavada pişirin, üzerine sosu dökün ve 510 dakikada birlikte pişirin
Taze soğanla servis edin Afiyet olsun!
Kaynak:İdilTatari
Farklı ve değişik Et Yemekleri arayanlar için çok güzel bir tarifim var! Moğol Usulü Et hem pratik hem de çok lezzetli
Malzemeler:
12 bardak Esmer Şeker
12 bardak Su
12 bardak Soya Sosu
2 dal Taze Soğan
500 gram Dana Eti
3 diş Sarımsak (rende)
1 çk Zencefil (rende
14 bardak Mısır Nişastası
Sıvıyağ
Adımlar:
Mısır nişantasını etlerin üzerine dökün ve harmanlayın
Soya sosu, su, esmer şeker, zencefil, sarımsak ve iki yemek kaşığı sıvıyağı bir sos tavasına alın, kaynadıktan sonra altını kısıp 1015 dakika pişirin
Etleri tuz ve karabiber ile tatlandırıp, kızgın tavada pişirin, üzerine sosu dökün ve 510 dakikada birlikte pişirin
Taze soğanla servis edin Afiyet olsun!
Kaynak:İdilTatari